Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Šodien ir pēdējā diena, kad vērtspapīrus no Krājbankas var pārskaitīt uz citu banku

Šodien ir pēdējā diena, kad "Latvijas Krājbankas" klienti var vērsties bankā ar lūgumu par viņu īpašumā esošo vērtspapīru pārvešanu uz citu banku vai ieguldījumu brokeru sabiedrību.

Oktobra vidū vēl aptuveni 8500 personām likvidējamajā AS "Latvijas Krājbanka" glabājas dažādi vērtspapīri, bet, tā kā ir sākta bankas bankrota procedūra, tā vairs nav tiesīga turpināt sniegt finanšu pakalpojumus, tostarp glabāt klientiem piederošos vērtspapīrus, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja bankas administratora SIA "KPMG Baltics" pārstāvis Oskars Fīrmanis.

"Ja attiecīgās personas pēc noteiktā termiņa nebūs pārvedušas vērtspapīrus uz citu finanšu iestādi, atbilstoši likumam tiks veikta uz attiecīgo brīdi "Latvijas Krājbankas" turējumā esošo trešajām personām piederošo vērtspapīru pārdošana atklātā izsolē. Izsoles rezultātā iegūtie naudas līdzekļi kopā ar dokumentiem par izsoles organizēšanu un norisi tiks nodoti glabājumā notāram, pie kura pēc tam būs jāvēršas, lai saņemtu naudu," skaidroja Fīrmanis.

Kopējā atlikušā vērtspapīru portfeļa vērtība ir aptuveni divi miljoni latu.

Pārsvarā šie vērtspapīri ir biržas "NASDAQ OMX Riga" kotēto uzņēmumu akcijas, kuras klienti iegādājušies deviņdesmito gadu sākumā vai vidū.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa 8.maijā nolēma sākt "Latvijas Krājbankas" bankrotu. Bankrotu lūdza sākt "Latvijas Krājbankas" administrators - revīzijas kompānija "KPMG Baltics", kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.