Pieaugusi iedzīvotāju interese par nodokļu optimizācijas jautājumiem

Šī brīža vispārējās taupības apstākļos arvien pieaug iedzīvotāju interese par savām kā indivīda vai kā uzņēmēja iespējām nodokļu optimizācijā. Kā liecina pieteikumu skaits uz Nodokļu Likumdošanas Izglītības Centra organizēto semināru ciklu par Nodokļu optimizāciju, cilvēki ir gatavi izvērtēt savas un sava uzņēmuma iespējas, ko paredz Latvijas likumdošana.

"Ja vēl pirms pāris gadiem nodokļus cilvēki maksāja, īsti neizprotot ne to pamatojumu, ne tālāku ieguldījumu, un par to īpaši neuztraucas, tad pēdējā gada laikā izlietotajiem līdzekļiem tiek pievērsta pastiprināta uzmanība. Iedzīvotāji turpina izrādīt interesi par padziļinātu informāciju tieši nodokļu optimizācijas jautājumos, lai nepārmaksātu, vienlaikus ievērojot valsts likumdošanas normas. Tādēļ arī uzsākām šī semināru cikla organizēšanu un līdz šim tas ir atmaksājies, ko pierāda apmācību apmeklētāju atzinība," norāda Nodokļu likumdošanas izglītības centra speciālists Aldis Zaļaiskalns.

Darījumos ik dienas nepareizu vai neprecīzu nodokļu aprēķināšanas dēļ privātpersonas un jo īpaši uzņēmumi tērē pietiekoši ievērojamas naudas summas. Tā kā Latvijā likumdošanas un Valsts Ieņēmumu Dienesta skaidrojumi attiecībā uz nodokļu apmaksu mēdz būt diezgan neskaidri vai pat pretrunīgi, ikvienam finanšu direktoram, grāmatvedim, uzņēmuma vadītājam vai fiziskai personai būtu pašai jārūpējas par savu maksājumu atbilstību likumdošanai, vienlaikus nepārmaksājot.

Jau aizvadīti vairāki semināri, kuros interesenti iepazīstināti ar nodokļu politiku vispārīgā skatījumā, vairāk koncentrējoties uz komersantiem, kā arī likumdošanu sadarbībā ar nerezidentiem. "Nodokļu tēma ne tuvu nav izsmelta, tādēļ semināru ciklu turpināsim, atbildot uz sabiedrības izrādīto interesi ar dažādām specializācijām," atzīst A.Zaļaiskalns.

Ceturtdien, 19.novembrī, Nodokļu Likumdošanas Izglītības Centrs organizē kārtējo semināru - Nodokļu optimizācija uzņēmumos, kurā plānots apskatīt jautājumus, kas skar personāla nodokļus (IIN, VSAOI). Semināram iespējams pieteikties līdz pat 18.novembrim (ieskaitot), sūtot pieteikumu brīvā formā uz nodokli@live.com vai zvanot - 29948182.

Svarīgākais