Finanšu ministrs: Latvijas IKP kāpums šogad būs tuvāk 5%

Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) kāpums šogad būs tuvāk 5%, nevis 4%, šādu prognozi šodien Latvijas Bankas rīkotajā konferencē izteica mūsu valsts finanšu ministrs Andris Vilks (V).

Ministrs lēsa, ka trešajā ceturksnī IKP gada pieaugums būs 5%, bet ceturtajā ceturksnī IKP kāpums varētu būt 4%. Tautsaimniecības pieaugums 2012.gadā būs tuvāk 5%, nevis 4%, vērtēja ministrs.

Tiek prognozēts, ka nākamgad Latvijas tautsaimniecības kāpums būs 3,7%, bet, iespējams, pieaugums būs arī straujāks, atzina Vilks.

Kā ziņots, Latvijas IKP šā gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar tādu pašu laika posmu pērn, palielinājies par 5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes precizētie dati.

Pirmajā pusgadā, salīdzinot ar 2011.gada pirmo pusgadu, IKP pieauga par 5,9%.

Finanšu ministrija iepriekš prognozēja, ka Latvijas IKP šogad kopumā augs par 4%, savukārt Latvijas Bankas 2012.gada IKP pieaugumu prognozējusi robežās no 3,5% līdz 4%.

2011.gadā salīdzinājumā ar 2010.gadu Latvijas IKP palielinājās par 5,5%.

Ekonomika

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais