Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Sākusies pieteikšanās Platīna pelei

© Publicitātes foto

Jau sesto gadu Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) aicina pieteikties prestižajai balvai Platīna pele 2012. Šogad balvu saņems ne tikai labākais epārvaldes risinājums un epakalpojumi Latvijā, bet arī labākais eskolotājs.

Šīs prestižās balvas mērķis ir apzināt un īpaši izcelt labākos pēdējo gadu laikā Latvijā radītos epārvaldes risinājumus, inovatīvākos epakalpojumus un informācijas un komunikācijas risinājumus, kā arī iepazīstināt sabiedrību ar valsts iestāžu, sabiedrisko organizāciju, uzņēmumu un privātpersonu sasniegumiem šajā jomā. Iepriekšējos gados laureātu vidū ir Ceļu satiksmes drošības direkcija, IF Latvija, Swedbank, Lattelecom, Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs, Valsts ieņēmumu dienests, Zemkopības ministrijas Lauku atbalsta dienests un citi.

«Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas balvu Platīna pele rīkojam jau sesto reizi, un man ir patiess prieks, ka tā ir kļuvusi par nozīmīgu un prestižu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozares tradīciju. Nozares uzņēmumiem tā ir lieliska iespēja ne tikai izcelt savu produktu un organizāciju resursus, bet arī popularizēt tos ne tikai nacionālā, bet arī starptautiskā līmenī. LIKTA aktīvi strādā eprasmju attīstības jomā, tādēļ īpaši vēlos atzīmēt kategoriju Labākais eskolotājs, kurā balva šogad tiks piešķirta pirmoreiz,» Neatkarīgajai uzsvēra Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente, Dr. oec. Signe Bāliņa.

Platīna pelei var pieteikties lūdz 26. oktobrim, un to var izdarīt attiecīgo pakalpojumu, projektu īpašnieki: valsts iestādes, privātā sektora uzņēmumi, akadēmiskās organizācijas, nevalstiskās organizācijas un privātpersonas.

Kategorijā epārvalde LIKTA gaida pieteikumus par projektiem, kas nodrošina vai sekmē valsts un pārvaldes efektīvu īstenošanu, izmantojot informāciju un komunikāciju tehnoloģijas sasniegumus, reizē vienkāršojot un atvieglojot gan klientu apkalpošanas, gan pārvaldes procesus. Savukārt kategorijā Labākais eskolotājs LIKTA aicina pieteikties skolotājus, eprasmju pasniedzējus un citus pretendentus, kas devuši nozīmīgu ieguldījumu eprasmju veicināšanā un evides lietotāju izglītošanā. Eskolotājs balvai var pieteikties pats vai izvirzīt citu personu, saskaņojot to ar pretendentu. Balva tiks piešķirta par eprasmju jomas attīstīšanu, evides lietotāju izglītošanu un ieguldījumu informācijas sabiedrības attīstībā vietējā un nacionālā mērogā.

Pretendentiem

LIKTA uzsver, ka apbalvojumu saņems gan projekta īpašnieks, gan izstrādātājs vai piegādātājs. Projektu var pieteikt konkursam, ja tas ir izstrādāts, ieviests un iesniegšanas brīdī ir aktīvs. Pretendentu vērtēšanu veiks neatkarīga un kompetenta žūrija.

Apbalvošanas ceremonija norisināsies nozīmīgākajā nacionālajā informācijas un komunikāciju tehnoloģijas nozares pasākumā – LIKTA 14. gadskārtējā konferencē, kas notiks 30. novembrī.

***

PLATĪNA PELE 2012

LIKTA balvas Platīna pele 2012 kategorijas

• Epārvalde

• Epakalpojumi

• Ebiznesa risinājumi un pakalpojumi uzņēmumiem

• Labākais Eskolotājs

Platīna pele 2012 projektu iesniegšanas un vērtēšanas grafiks

• LIKTA balva Platīna pele 2012 tika izsludināta 3. oktobrī

• Platīna pele 2012 pieteikumus var iesniegt elektroniski līdz 26. oktobrim, aizpildot pieteikuma formu asociācijas mājas lapā www.likta.lv vai aizsūtot uz epastu office@likta.lv

• Projektu vērtēšana notiks līdz 20. novembrim

• Balvas laureāti tiks paziņoti LIKTA gadskārtējā rudens konferencē 30. novembrī

***

VIEDOKĻI

Signe Bāliņa, Dr. oec., Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente:

– Latvijas IKT balvas pretendentu skaits ar katru gadu palielinās, pagājušogad bija 31 pieteikums. Tas pamatojams ar to, ka balva kļūst arvien pazīstamāka un arī pakalpojumu un risinājumu skaits palielinās. Šobrīd notiek aktīva pieteikumu gatavošana, un šā gada pieteikumu skaits būs zināms novembra sākumā. Lielākā daļa Latvijas IKT balvas ieguvēju guvuši plašu lietotāju atsaucību un daudziem no mums kļuvuši par ikdienu. Kā piemērus varētu minēt Ceļu satiksmes drošības direkcijas pakalpojumu CSDD epakalpojumi, If Latvija interneta apdrošināšanas sistēmu If Online, Swedbank ceturtās paaudzes internetbanku privātpersonām, Lattelecom optisko internetu, Latvijas Valsts radio un televīzijas centra virtuālo projektu Drošs virtuālais elektroniskais paraksts, Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS) un Zemkopības ministrijas Lauku atbalsta dienesta projektu Elektroniskās pieteikšanās sistēmas un automatizētas pieteikumu skenēšanas un atpazīšanas sistēmas ieviešana.

Juris Binde, Latvijas mobilā telefona prezidents:

– Tehnoloģiju vienīgais uzdevums ir kalpot cilvēka un sabiedrības labklājībai, tāpēc to pilnveidošana ir kļuvusi par attīstīto valstu, arī Latvijas un LMT, prioritāti nr. 1. Modernās tehnoloģijas 21. gadsimtā ir sinonīms modernajai brīvībai, visu fizisko un virtuālo robežu nojaukšanai, lai veidotu jaunu realitāti bez ierobežojumiem. Atskatoties uz aizvadīto desmitgadi, redzam, ka cilvēku ikdienā strauji un uz palikšanu ienākuši tehnoloģiju risinājumi, bez kuriem vairs nav iedomājama mūsu dzīve. Tomēr patiesu brīvību, atsakoties no mūžīgās laika skaitīšanas, Latvijā esam ieguvuši tikai šogad! LMT ir gandarīts par šajos gados paveikto, divas desmitgades veidojot un sekmējot nozares attīstību, jaunu ideju un tehnoloģiju radīšanu. Tāpēc mēs uzskatām par savu pienākumu dalīties pieredzē un zināšanās ar nozares profesionāļiem un sabiedrību, atbalstot LIKTA konferenci.

Rūdolfs Kalvāns, Izglītības un zinātnes ministrijas Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta direktora vietnieks attīstības stratēģijas un starptautiskās sadarbības jomā:

– Izglītības un zinātnes ministrija ļoti atzinīgi vērtē šādas nevalstiskā sektora iniciatīvas, īpaši, ja tas saistīts ar pedagogu profesijas prestiža un nozīmīguma akcentēšanu. Valsts un pašvaldību līmenī tiek īstenotas vairākas īpašas pedagoģiskās darbības kvalitātes novērtēšanas iniciatīvas, piemēram, Gada sporta skolotājs, Izglītības inovācijas balva, Ministru kabineta balva, IZM atzinības raksti, Rīgas domes Zelta pildspalva u.c. Ir liels gandarījums, ka ar jauno eskolotāja nomināciju īpaša uzmanība tiks pievērsta tieši IKT jomas skolotājiem, jo informācijas un komunikācijas tehnoloģijas ir instruments citāda veida mācībām un mācību procesa organizācijai, padarot to efektīvāku, 21. gadsimtam un nepieciešamajām dzīves prasmēm atbilstīgāku.