Konkurenti vēršas Konkurences padomē pret taksometru kompāniju "Alviksa"

© skatiens

Latvijas Vieglo taksometru nozares darba devēju organizācija (LVTNDDO) ir nosūtījusi vēstuli Konkurences padomei (KP), lūdzot izvērtēt taksometru kompānijas "Alviksa" darbību, jo organizācijai radušās aizdomas, ka kompānija iekasē augstāku maksu nekā paredz tās tarifi.

LVTNDDO esot izvērtējusi "Alviksas" klientu iesniegtos čekus par braucienu ar šīs kompānijas automašīnām, kuros esot atklājās, ka skaitītāju rādījumi neesot precīzi, proti, skaitītājs par katru nobraukto kilometru uzrādot augtāku tarifu par uzņēmuma publiski deklarētajiem 25 santīmiem par kilometru. Reālā maksa par katru nobraukto kilometru esot 40 santīmi, tāpēc organizācija uzskata, ka tiek maldināti pasažieri.

Kā atzīmē organizācija, vieglo taksometru tarifus katram uzņēmumam pārvadājumiem Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā apstiprina Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija. Saskaņā ar valdības noteikumiem informācija par šiem tarifiem tiek norādīta uz transportlīdzekļa virsbūves.

"LVTNDDO ir saņēmusi vairākkārtējas pasažieru sūdzības par to, ka viņu izvēli izmantot "Alviksas" taksometrus noteikusi informācija par zemo tarifu, kas izrādās bijusi maldinoša. Tādējādi, piedāvājot maldinošu reklāmu, tiek iespaidota klientu izvēle, vienlaicīgi radot negodīgus konkurences apstākļus, veidojot izdevīgus apstākļus savas ekonomiskās darbības realizēšanai vieglo taksometru pārvadājumu tirgū," teikts LVTNDDO priekšsēdētājas Zojas Hruščas izplatītajā paziņojumā.