80% Latvijas iedzīvotāju labprāt mainītu savu mājokli

Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju šobrīd dzīvo padomju laikā celtos daudzdzīvokļu namos, taču teju 80% vēlētos dzīvot citur - visbiežāk jaunā privātmājā, kas celta pēc 1990. gada, secināts dzīvojamā nama FUTURIS un Latvijas arhitektu savienības veiktajā pētījumā.

Tāpat pētījuma rezultāti atklāj, ka iedzīvotāji nevēlas dzīvot debesskrāpjos - tikai 6% labprāt izvēlētos ēku, kas augstāka par 7 stāviem, turklāt 62% no tiem, kas dzīvotu daudzstāvu namos, mājokli ierīkotu ēkas pirmajā līdz trešajā stāvā.

Par vienu no būtiskākajām mājokļa kvalitātēm, iedzīvotāji atzinuši logus saules pusē - šis kritērijs ir nozīmīgs 60% respondentu. Tāpat mājokli pievilcīgu dara plašs balkons (50%), kā arī atsevišķa telpa dzīvoklī saimniecības un aktīvās atpūtas inventāra uzglabāšanai (51%), piemājas autostāvvieta (48%), lifts (24%) un rotaļu laukums bērniem (23%).

Ekonomika

Lai gan finanšu krāpšanas upuri visbiežāk ir privātpersonas, tikpat liels risks kļūt par krāpnieku mērķi ir arī uzņēmumiem. Turklāt no uzņēmumiem izkrāptās summas ir ievērojami lielākas. Kā atpazīt krāpšanas mēģinājumus un neiekrist viltvāržu lamatās, skaidro Roberts Birzgalis, bankas "Citadele" IT drošības daļas vadītājs.

Svarīgākais