Mīlētākais zīmols Latvijā – "Google"

Trešo gadu pēc kārtas mīlētākais zīmols Latvijā ir Google, bet otro gadu godpilno otro vietu ieņem Inbox.lv. Trešajā vietā šogad ierindojas Swedbank, kurai seko Nokia, Skype, Draugiem.lv, Laima, Rimi, Maxima un Provansas Francis.

Gada ietekmīgākā zīmola tituls šogad ticis Forum Cinemas. Šajā kategorijā uzvarētājs tika noteikts, apvienojot datus sociālajos medijos – Twitter, Facebook un Draugiem.lv. Šo topu veido DDB Latvija sadarbībā ar Leta Webradar un Draugiem.lv.

Pie apbalvojuma tika arī Lāči, saņemot Gada unikālākā zīmola titulu, un Nike kā Gada kvalitatīvākais zīmols, bet par Gada izdevīgāko zīmolu šogad tika atzīta Maxima, ziņo portāls BNN.lv.

Pirmo reizi tika noteikts arī mīlētākais zīmols Baltijā un, tāpat kā Latvijā, arī visā Baltijā šo titulu ieguva Google. Baltijas TOP10 redzami arī TV3, Youtube, Swedbank, Facebook, Skype, Nokia, Raffaello, Fairy un Maxima.

Gada augošākais zīmols ir Lauma, bet Zīmols ar potenciālu – Dobele.

Zīmolu tops tiek sastādīts kopš 2004.gada un kalpo kā svarīgs atskaites punkts patērētāju attieksmes, dzīvesstila un ieradumu atspoguļošanā.

Pērn otro gadu pēc kārtas par mīlētāko zīmolu Latvijā tika atzīts Google, otrajā vietā ierindojās zīmols Inbox.lv, bet trešajā vietā – Maxima.

Svarīgākais