Laikraksts: "Preses nams" jau tuvākajā laikā pārtrauks avīžu iespiešanu

AS "Preses nams" jau tuvākajā laikā pārtrauks preses izdevumu iespiešanu, raksta laikraksts "Biznes&Baltija".

"Preses namam" ir divas tipogrāfijas - preses izdevumi tiek iespiesti Ķīpasalā, bet jaunajā tipogrāfijā Silakrogā - grāmatas. Pēc laikraksta ziņām, grāmatu iespiešana turpināšoties vismaz līdz uzņēmuma ārkārtas akcionāru sapulcei 8.decembrī, savukārt preses izdevumu iespiešana tikšot pārtraukta ātrāk.

Tipogrāfijā stāstīts, ka pašlaik tiek izlietots pēdējais iepirktais papīrs. Kad tas beigšoties, esot grūti pateikt. Tipogrāfija jau brīdinājusi savus klientus par darbības pārtraukšanu. Līdz šim šajā tipogrāfijā iespiesti "Mediju nama" un izdevniecības "Petits" izdevumi, bet aptuveni pusi ienākumu devuši ārvalstu pasūtījumi.

Tagad Latvijas tipogrāfiju tirgū paliks divi spēlētāji - poligrāfijas grupas "Mūkusala" un "Fenster", kā rezultātā būtiski augšot pieprasījums pēc tipogrāfijas pakalpojumu jaudas. Abās tipogrāfijās uzsvērts, ka tās spētu nodrošināt ražošanas jaudu, taču no avīžu puses pieprasītākie preses izdevumu iespiešanas laiki vēlu vakaros jau ir aizņemti. Laikraksts pieļauj, ka, mazinoties konkurencei, augs pakalpojumu cenas.

Svarīgākais