Cer šonedēļ vienoties ar starptautiskajiem aizdevējiem par nākamā gada budžetu

Valdība cer šonedēļ ar starptautiskajiem aizdevējiem "tikt skaidrībā" par 2010.gada valsts budžetu, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Labrīt, Latvija!" sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL)

Viņš pastāstīja, ka šonedēļ Latvijā ir ieradušies Eiropas Komisijas pārstāvji, ar kuriem jau notikusi tikšanās.

Nolemts arī sasaukt 16.novembrī un 20.novembrī valdības ārkārtas sēdes budžeta izskatīšanai pirms tā vērtēšanas 2.lasījumā Saeimā.

Premjers pauda cerību, ka budžeta pieņemšanas process notiks bez pārsteigumiem, jo pretējā gadījumā būs jau jāsāk domāt par budžeta grozījumu izstrādi.

Kā ziņots, Saeima iepriekš akceptēja nākamā gada valsts budžeta projektu un to pavadošo likumprojektu paketi.

Nākamā gada valsts budžeta izskatīšana galīgajā lasījumā plānota 1.decembrī.

Valsts budžeta 2010.gada ieņēmumi plānoti 3 781 888 682 latu apmērā, bet izdevumi - 4 347 973 488 latu apmērā.

Centrālās valdības budžeta deficīts nākamgad plānots 5,1% no iekšzemes kopprodukta (IKP), bet pašvaldību - apmēram 1,7% no IKP.

Pēc Eiropas Komisijas korekcijām budžeta deficīts varētu palielināties vēl par 1,5%, bet kopējais noteikti nepārsniegs 8,5% no IKP.

Ekonomika

Eiropas Savienības Tiesa piektdien nolēma atcelt Mobilitātes pakotnē noteikto prasību, kas uzliek par pienākumu kravas transportlīdzekļiem ik pēc astoņām nedēļām atgriezties transportlīdzekļu reģistrācijas valstī, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Svarīgākais