Gada inflācija jūlijā - 1,7%; mēneša griezumā cenu kritums par 0,5%

Šā gada jūlijā vidējas patēriņa cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējā gada jūliju, bija par 1,7% augstāks, šodien paziņoja Centrālā statistikas pārvalde (CSP).Precēm cenas pieauga par 1,6%, bet pakalpojumiem - par 2%

Vidējais patēriņa cenu līmenis jūlijā, salīdzinot ar šā gada jūniju, samazinājās par 0,5%. Precēm cenas saruka par 0,7%, bet pakalpojumiem cenas pieauga par 0,1%.

Kā ziņots, jūnijā vidējais patēriņa cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējā gada jūniju, bija par 1,9% augstāks. Vidējais patēriņa cenu līmenis jūnijā, salīdzinot ar šā gada maiju, samazinājās par 0,1%.

Saskaņā ar CSP datiem gada inflācija ik mēnesi samazinās kopš 2011.gada augusta, kad tā bija 4,7%.

Kopš 1998.gada augstākais patēriņa cenu kāpums gada griezumā tika reģistrēts 2008.gada maijā - 17,9%. Savukārt no 2009.gada oktobra līdz 2010.gada augustam ik mēnesi gada griezumā tika reģistrēts cenu kritums, liecina CSP dati.

Ekonomika

Eleving Group ir uzsācis sākotnējo publisko akciju piedāvājumu (IPO), kurā privātie un institucionālie investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties uz uzņēmuma akcijām. Parakstīšanās periods ilgs līdz 8. oktobrim.