Finanšu ministra rīcībā nav apstiprinājuma, ka Jezdakova vēlētos pamest amatu

Nelija Jezdakova finanšu ministru Andri Vilku (V) nav informējusi par vēlmi pamest Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatu.

Šorīt intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" Vilks norādīja, ka šodien plānojis runāt ar Jezdakovu un tostarp prasīt par baumām, ka viņa, iespējams, vēloties atstāt savu amatu. Līdz šim neko tādu VID vadītāja ministram nav teikusi.

Vilks pauda viedokli, ka pēdējo gadu laikā Jezdakovas vadībā VID būtiski uzlabojis savu darbu, tomēr dienestam esot visas iespējas turpināt "augt un augt".

Iepriekš portāls "Pietiek.com" rakstīja, ka Jezdakova no 30.jūlija līdz pat septembra sākumam dosies piecu nedēļu ilgā atvaļinājumā, bet noliedz valdības kuluāros izskanējušās runas par plāniem pēc atvaļinājuma beigām amatā vairs neatgriezties.

"Jūs zināt - sievietes garastāvoklis mainās katru brīdi, bet, ja es izdomāšu nopietni [pamest amatu], tad pirmais par to uzzinās finanšu ministrs," sacīja Jezdakova. "Šobrīd es skaitu dieniņas līdz atvaļinājumam, un, ja vien man ar veselību viss būs kārtībā, es palikšu amatā. Jūs zināt, mēs, sievietes, šodien varam sūtīt visus ratā, bet rīt būt labā garastāvoklī."