Latvijā jūnijā septītā zemākā gada inflācija ES

Gada inflācija Latvijā jūnijā bija 2,1%, kas ir septītais zemākais līmenis no visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati.

Zemākais gada inflācijas līmenis jūnijā fiksēts Zviedrijā - 0,9%, Grieķijā - 1%, Bulgārijā - 1,6%, Spānijā - 1,8%, Īrijā - 1,9% un Vācijā - 2%.

Tikmēr augstākā gada inflācija ES jūnijā reģistrēta Ungārijā - 5,6%, Igaunijā un Maltā - 4,4%, Polijā - 4,2%, Čehijā - 3,8% un Slovākijā - 3,7%.

Lietuvā gada inflācija jūnijā veidoja 2,6%.

Salīdzinājumā ar maiju gada inflācijas līmenis jūnijā samazinājās astoņās dalībvalstīs, palielinājās - desmit, saglabājās nemainīgs vēl astoņās dalībvalstīs.

ES gada inflācija jūnijā palielinājās līdz 2,6%, salīdzinot ar 2,5% maijā.

Tikmēr eirozonā gada inflācija saglabājās nemainīga, veidojot 2,4%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi patēriņa cenas ES jūnijā saglabājušās nemainīgas, bet eirozonā samazinājās par 0,1%.

Latvijā un Lietuvā patēriņa cenas jūnijā, salīdzinot ar maiju, saglabājušās nemainīgas, bet Igaunijā pieaugušas par 0,1%.

Ekonomika

Eleving Group ir uzsācis sākotnējo publisko akciju piedāvājumu (IPO), kurā privātie un institucionālie investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties uz uzņēmuma akcijām. Parakstīšanās periods ilgs līdz 8. oktobrim.