Pēdējo dienu vēl var pieteikties bezakcīzes degvielai

Šodien noslēdzas pieteikšanās Lauku atbalsta dienestā dīzeļdegvielas atbrīvojumam no akcīzes nodokļa, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja dienesta pārstāvji.

No akcīzes nodokļa 2012./2013.saimnieciskajā gadā atbrīvota dīzeļdegviela, kuru izmanto lauksaimniecības produkcijas ražošanai, lauksaimniecības zemes vai tādas meža vai purva zemes apstrādei, kur kultivē dzērvenes vai mellenes, kā arī zemes apstrādei zem zivju dīķiem.

Atbrīvojumu no akcīzes nodokļa var saņemt lauksaimniecības produkcijas ražotājs par to Eiropas Savienības (ES) tiešo maksājumu atbalstam deklarēto un apstiprināto hektāru skaitu, par kuriem ieņēmumi no lauksaimnieciskās ražošanas vai akvakultūras produkcijas ražošanas ir vismaz 200 latu no hektāra, neieskaitot saņemto valsts un ES atbalstu.

Ja kopējie ieņēmumi no lauksaimnieciskās ražošanas vai akvakultūras produkcijas ražošanas nesasniedz 200 latus, atbrīvojumu no akcīzes nodokļa aprēķina par zemes platību, kur ieņēmumi ir vismaz 200 latu no hektāra.

Noteiktajos minimālajos ieņēmumos iekļauj arī 2011.gadā saņemtos ES maksājumus par "Agrovide" apakšpasākumiem, izņemot apakšpasākumu "Lauksaimniecības dzīvnieku ģenētisko resursu saglabāšana" un "Bioloģiskās daudzveidības uzturēšana zālājos".

Atbrīvojumu dīzeļdegvielai no akcīzes nodokļa par pastāvīgo pļavu un ganību vai aramzemē sēto ilggadīgo zālāju apstrādāšanu ir tiesīgs saņemt lauksaimniecības produkcijas ražotājs, kas reģistrējies Lauksaimniecības datu centrā kā dzīvnieku barības primārais ražotājs līdz kārtējā gada 1.martam vai minētajās platībās nodrošina minimālo lauksaimniecības dzīvnieku blīvumu vismaz 0,2 nosacītās liellopu vienības uz vienu hektāru.

Aizpildītu un parakstītu iesniegumu līdz 1.jūnijam var iesniegt elektroniski, personīgi Lauku atbalsta dienesta reģionālajā lauksaimniecības pārvaldēs, kā arī sūtīt pa pastu.

Jau ziņots, ka lauksaimniekiem 2011./2012. saimnieciskajā gadā paredzēti 85,5 miljoni litru bezakcizētās dīzeļdegvielas.

Ekonomika

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais