Motoklubu asociācija ar Saeimas komisiju spriedīs par transporta nodevas samērīgumu

Latvijas Motoklubu asociācija rīt piedalīsies Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē, lai apspriestu grozījumus likumā "Par nodokļiem un nodevām" un Transportlīdzekļu nodokļu likumā.

Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par nodokļiem un nodevām" paredz ikgadējās transportlīdzekļu nodevas aizvietošanu ar transportlīdzekļa nodokli, kas neizbēgami paredzēs Valsts ieņēmumu dienestam pilnvaras iekasēt šo nodokli no transportlīdzekļu īpašniekiem, neatkarīgi no tā, vai transportlīdzeklis konkrētā taksācijas gada ietvaros ir ekspluatēts. Tāpar MCA uzskata, ka mototransporta nodevas piedāvātajā redakcijā ir pārmērīgas, jo motocikli, tricikli un kvadracikli ir sezonāla rakstura transportlīdzekļi, to ietekme uz ceļu nolietojumu proporcionāli ir vismaz uz pusi mazāka, nekā autotransportam.

Ekonomika

Aptuveni divās trešdaļās apdzīvoto vietu, kur siltumapgādi nodrošina regulēti pakalpojumu sniedzēji, siltumenerģijas tarifi oktobrī būs zemāki nekā gadu iepriekš, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) apkopotie dati. SPRK ik nedēļu saņem siltumenerģijas tarifus vērtēšanai, tostarp ir komersanti, kuriem tarifs mainās vairākas reizes gadā. Oktobrī zemāki tarifi spēkā stāsies 34 komersantiem, bet septiņiem – pieaugs, informē SPRK.