Eksperti: Vidējā apdrošināšanas atlīdzība par nozagtu velosipēdu - 250 lati

Saskaņā ar apdrošināšanas kompānijas "Ergo" datiem 2011.gadā vidējā izmaksātā apdrošināšanas atlīdzība par nozagtu velosipēdu bija 250 latu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja kompānijas pārstāvji.

"Ergo" īpašuma apdrošināšanas standarta piedāvājumā atlīdzības tiek izmaksātas gadījumos, ja velosipēds tiek nozagts arī ārpus polisē norādītās adreses, piemēram, kādā publiskā vietā.

Apkopotie dati liecina, ka visaktīvāk velosipēdu zādzības tiek pastrādātas sezonas sākumā - aprīļa beigās un maijā, kad pēc tiem ir vislielākais pieprasījums un nozagto pārvietošanās līdzekli ir iespējams ātri realizēt.

Tāpat "Ergo" dati liecina, ka iepriekš visbiežāk tika zagti velosipēdi, kas bez uzraudzības atstāti publiskās vietās ar lielu cilvēku plūsmu, piemēram, pie veikaliem, kafejnīcām, uz ielas vai pazemes autostāvvietās, kā arī pie sabiedriskām un apsargātām ēkām, piemēram, skolas, pasta. Savukārt patlaban pieaug to gadījumu skaits, kad velosipēdi tiek nozagti no to īpašnieku dzīvesvietām - dzīvokļiem, slēgtām māju kāpņu telpām, šķūnīšiem, balkoniem, pagalmiem un garāžām.

Kopumā, kopš pirms diviem gadiem "Ergo" īpašuma apdrošināšanas polisē ir iekļauta velosipēdu apdrošināšana arī ārpus apdrošinātā objekta adreses, atlīdzībās par nozagtiem velosipēdiem ir izmaksāti vairāk nekā 5000 latu.

Saskaņā ar tirgus izpētes datiem velosipēdu tirdzniecības vietās Rīgā vidējā cena par vienu pilsētas velosipēdu ir robežās no 160 līdz 300 latiem. "Ergo" speciālistu novērojumi liecina, ka pēdējo trīs gadu laikā ievērojami pieaudzis pieprasījums pēc profesionāliem sporta velosipēdiem, ko nenoliedzami veicinājusi dažādu velomaratonu popularitāte, kā arī sabiedrības tendence izkopt arvien aktīvāku un veselīgāku dzīvesveidu.

"Ergo" apdrošināšanas sabiedrības Baltijā ietilpst "Ergo apdrošināšanas grupā", kas apvieno 135 apdrošināšanas sabiedrības 30 pasaules valstīs un apkalpo vairāk nekā 40 miljonus klientu. "Ergo apdrošināšanas grupas" akcionārs ir kompānija "Munich Re", kas ir viena no pasaulē vadošajām pārapdrošināšanas un risku apdrošināšanas sabiedrībām.

Ekonomika

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais