Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"Parex banka" turpmāk būs atpazīstama ar zīmolu "Reverta"

Parex banka atsakās no kredītiestādes statusa un kļūst par profesionālu problemātisko aktīvu pārvaldītāju. Baltijas reģiona vienīgais un viens no Austrumeiropas un Centrāleiropas vadošajiem problemātisko aktīvu pārvaldītājiem turpmāk strādās, izmantojot jaunu zīmolu Reverta.

Parex bankas pārveide par aktīvu pārvaldes uzņēmumu ļaus ievērojami samazināt ar kredītiestādes licences uzturēšanu saistītās un citas administratīvās izmaksas. Veiktie aprēķini liecina, ka ietaupījums sasniegs 0,5 miljonu latu gadā. Statusa maiņas rezultātā Parex banka vairs nebūs pakļauta arī Kredītiestāžu darbību regulējošajām normatīvajām prasībām, līdz ar to valstij nebūs jāveic Parex bankas restrukturizācijas plānā paredzētā kapitāla palielināšana. Parex bankas statusa maiņas rezultātā valsts kopējais ietaupījums pārsniedz 160 miljonus latu.

"Statusa un zīmola maiņa līdz ar uzkrāto pieredzi un unikālajām zināšanām ļaus saglabāt efektīvu un profesionālu fokusu uz galvenajiem uzņēmuma darbības virzieniem. Zīmolam izvēlētais apzīmējums ir latīņu valodas vārds revertō, kas tulkojumā nozīmē atgriešanās visplašākajā šī vārda nozīmē. Esam izvēlējušies atgriešanos par jaunā zīmola galveno simbolu - vai runājam par atgriešanos pie pamata darbības mērķiem vai par valdības veikto investīciju atgūšanu," skaidro Kristofers Gviljams, Parex bankas valdes priekšsēdētājs.

Parex banka, labprātīgi atsakoties no kredītiestādes statusa, Baltijas finanšu sektorā ir radījusi vēl nebijušu precedentu. Jau no 2010. gada 1.augusta Parex banka nesniedz komercbankai raksturīgos pakalpojumus, tādēļ atteikšanās no kredītiestādes licences ļaus turpināt profesionāli strādāt ar uzņēmuma pamatdarbībai atbilstošu statusu. Jaunais statuss ļauj optimizēt un pilnveidot uzņēmuma darbību un koncentrēt visas zināšanas un enerģiju galvenajiem darbības virzieniem: efektīvai kredītu restrukturizācijai, parādu piedziņai un pārņemto nekustamo īpašumu pārvaldīšanai.