No airBaltic finanšu grūtību dēļ vēlas aiziet uzņēmuma valdes locekle Odiņa

Atlūgumu iesniegusi nacionālās lidsabiedrības airBaltic valdes locekle un kompānijas Operāciju vadības direktore Laila Odiņa, kuras kandidatūru vēl rudenī izskatīja kompānijas vadītāja amatam. Neoficiāli šāds lēmums tiek skaidrots ar airBaltic sarežģīto finanšu situāciju, ziņo portāls Pietiek.com.

Līdz ar Odiņas aiziešanu no amata airBaltic valde šobrīd palikusi nepilnā, divu locekļu sastāvā. Tajā darbojas lidsabiedrības vadītājs Martins Gauss un valdes loceklis Vitolds Jakovļevs.

Tiek apgalvots, ka Odiņas vietā pašlaik jauns valdes loceklis vēl nav nolūkots un viņas aiziešana ir trieciens lidsabiedrībai. Odiņas vietā tikšot meklēts atbilstošas kvalifikācijas speciālists, pirmkārt izvērtējot kandidātus pašu airBaltic darbinieku vidū, raksta portāls.

Odiņas lēmums iesniegt atlūgumu neoficiāli tiek saistīts ar jaunajiem apstākļiem, kādos nākas darboties airBaltic, ko skārušas nopietnas finanšu grūtības. Martā valdībā skatītais aviosabiedrības biznesa plāns tuvāko piecu gadu laikā paredz 330 miljonu latu konsolidāciju.

Odiņa lidsabiedrībā darbojas no tās dibināšanas, un tagad tieši uz viņas pleciem esot gūluši sarežģīti lēmumi par airBaltic darbības nodrošināšanu jaunajos apstākļos.

Ekonomika

Saeimas Pieprasījumu komisija trešdien noraidīja opozīcijā esošās "Apvienotā saraksta" pieprasījumu premjerei Evikai Siliņai (JV) par valdības rīcību ar nacionālo aviokompāniju "airBaltic", taču sēdē izskanēja pārmetumi premjerei par nevēlēšanos sniegt atbildes uz deputātus interesējošiem jautājumiem.