Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Portāls: Karginu ģimene atbrīvojas no īpašumiem

Atklātībā nonākot ziņām par prokuratūras, iespējams, gatavotām apsūdzībām bijušajiem "Parex bankas" saimniekiem Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim, Karginu ģimene atbrīvojusies no pāris tās īpašumā oficiāli vēl bijušiem nekustamajiem īpašumiem, raksta portāls "Pietiek.com".

Marta sākumā "Pietiek.com" informēja, ka šovasar prokuratūra plāno pabeigt izmeklēšanu kriminālprocesā par "Parex bankas" subordinētā kapitāla izcelsmi un Kargina un Krasovicka darbībām. Šī kriminālprocesa pamatā ir Finanšu un kapitāla tirgus komisijas iesniegums, kurā norādīts uz aizdomīgiem darījumiem, kurus saistībā ar "Parex bankas" kapitālu īstenojuši abi bijušie valsts glābtās bankas īpašnieki vai viņu radinieki. Pagaidām Karginam un Krasovickim procesā piemērots liecinieku statuss.

Tikmēr Karginu ģimene sākusi atbrīvoties no tās pārstāvjiem Latvijā oficiāli piederošajiem īpašumiem. Kā liecina valsts vienotā datorizētā zemesgrāmata, šā gada 10.februārī nepazīstamā SIA "Bulduru 17" no tikpat mazpazīstamās SIA "Pluralis" par 1,7 miljoniem latu iegādājusies 3847 kvadrātmetru zemesgabalu ar vairākām ēkām Jūrmalā, Bulduru prospektā 17. Savukārt 3895 kvadrātmetru zemesgabalu turpat blakus, Bulduru prospektā 19, SIA ar šādu pašu nosaukumu - "Bulduru 19" - no SIA "Adlera" šajā pašā datumā iegādājusies par nedaudz lielāku summu - 1,94 miljoniem latu.

Formāli Karginu ģimenes locekļi šajos it kā nesaistītajos darījumos neparādās, taču patiesībā abu īpašumu faktiskais pārdevējs ir bijis Valērija Kargina dēls Rems. Kā rāda "Lursoft" datu bāze, gan SIA "Adlera", gan SIA "Pluralis" oficiāli pieder 1982.gadā dzimušajam Remam Karginam.

Arī pircējs ir bijis viens un tas pats, lai gan nav skaidri zināms, kādas personas slēpjas aiz Krievijas uzņēmēju īpaši iecienītajā Kiprā reģistrētā uzņēmuma "Lovanderg Investments Limited", kam pieder gan SIA "Bulduru 17", gan SIA "Bulduru 19". Abu uzņēmumu formālais vadītājs ir kāds līdz šim plašāk nezināms 1974.gadā dzimušais Staņislavs Ļisičenko.

Kamēr Valērijs Kargins no gandrīz visiem saviem īpašumiem formāli šķīrās jau pirms vairākiem gadiem, Rems Kargins no tiem sācis atbrīvoties tieši pēdējā laikā. Vēl pērn saskaņā ar "Pietiek.com" ziņām Remam Karginam piederēja vairāk nekā 40 īpašumu dažādās Latvijas vietās.

Uz Rema Kargina vārda joprojām reģistrēta iespaidīgā Karginu ģimenes villa "Adlera", kas saskaņā ar zemesgrāmatas informāciju sastāv no "polifunkcionālas sabiedriskās ēkas", "japāņu paviljona", "tehniskā aprīkojuma ēkas" un trim atbalstmūriem. Kaut gan tā, kā ziņojuši mediji, jau pirms ilgāka laika izlikta pārdošanā, pircējs impozantajai būvei tā arī nav atradies.