Uzņēmējiem stāstīs par Eiropas naudas pieejamību

21. martā notiks Finanšu ministrijas, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) un bankas "Citadele” organizēts biznesa forums un paneļdiskusija par ERAB finansējuma pieejamību Latvijas uzņēmējiem. Pasākumā ir paredzētas ERAB vadošo speciālistu prezentācijas par ERAB sniegtajiem pakalpojumiem, atbalsta iespējām dažādiem uzņēmumu veidiem un darbības sektoriem.

Papildus biznesa forumam notiks arī Latvijas Biznesa Konsultantu Asociācijas un ERAB pārstāvju rīkotais informatīvais seminārs par Latvijas konsultantu iespējām piedalīties ERAB konsultāciju projektos.

Pagājušā gada decembrī, tiekoties ar ERAB pārstāvjiem, finanšu ministrs Andris Vilks ierosināja ERAB organizēt Rīgā semināru, prezentējot jauno ERAB darbības stratēģiju Latvijai. ERAB atbalstīja ministra priekšlikumu organizēt semināru Latvijas uzņēmējiem, lai veicinātu informētību par ERAB finansējuma iespējām.

Seminārs būs informatīvs pasākums uzņēmējiem, lai gūtu ieskatu ERAB finansētajās uzņēmējdarbības sfērās, nosacījumos un līdzīgi realizētos projektos citās valstīs, no kā smelties pieredzi. Forums būs aktuāls gan vidējo un lielo, gan mazo uzņēmumu vadītājiem un pārstāvjiem, kuri var pretendēt uz ERAB finansējumu, izmantojot finanšu starpniekus, t.sk. investīciju fondus un komercbankas.

Paneļa dalībnieki interaktīvā diskusijā ar auditoriju apspriedīs Latvijas privātā sektora interesi un iespējas piesaistīt finansējumu projektu realizēšanai ERAB atbalsta sektoros, piemēram, enerģētikas un energoefektivitātes, ražošanas un pakalpojumu sektoros, eksportspējas uzlabošanā, kā arī pārrobežu investīciju atbalstam. Pasākuma ietvaros interesentiem būs iespēja arī privāti tikties ar ERAB ekspertiem un veidot kontaktus.

Svarīgākais