airBaltic šefs: kompānijas zaudējumi šogad varētu būt 60 miljoni latu

Jaunais aviokompānijas airBaltic šefs Martins Gauss apstiprina, ka kompānijai šajā gadā būs ievērojami zaudējumi. Tomēr viņš ir optimistisks, runājot par uzņēmuma nākotni.

"airBaltic patiešām ir spēcīgs zīmols. Nevainojama operatīvā darbība, patiesībā izcila. Ļoti inovatīvs uzņēmums. Iedvesmas pilna komanda. Un nekas no tā nav mainījies," sacīja Gauss.

Tā ziņo portāls apollo.lv

Kompānijas šefs norāda, ka neskatoties uz dažādiem sarežģījumiem, viņu uzņēmums ar katru dienu arvien vairāk pārsteidz. "Es vēlos šīs labās lietas apkopot un saglabāt, bet ne tik labās lietas mainīt un koriģēt tā, lai tās tomēr iederētos mūsu zīmolā."

Tomēr Gauss neslēpj, ka airBaltic patlaban strādā ar zaudējumiem. "Šis finanšu gads beigsies pavasarī, kad būs visi pārskati. Bet prognozējamie šā gada zaudējumi varētu būt 60 miljoni latu. 2011.gadā kompānijas zaudējumi būs lielāki nekā bija 2010. gadā. Nākamgad zaudējumi būs mazāki. Es nevaru nosaukt šobrīd precīzu skaitli, tomēr mums ir rūpīgas kalkulācijas. Ņemot vērā visas izmaiņas, kas tiks veiktas, rādās, ka zaudējumi ar katru gadu samazināsies. Bet pašlaik es nevaru teikt, ka 2013. gadā peļņa būs tāda un tāda. Par to varēsim runāt, kad februārī būs gatavs biznesa plāns," atklāja Gauss.

Ekonomika

Saeimas Pieprasījumu komisija trešdien noraidīja opozīcijā esošās "Apvienotā saraksta" pieprasījumu premjerei Evikai Siliņai (JV) par valdības rīcību ar nacionālo aviokompāniju "airBaltic", taču sēdē izskanēja pārmetumi premjerei par nevēlēšanos sniegt atbildes uz deputātus interesējošiem jautājumiem.