Ušakovs: Ar savu lēmumu valdība 2010.gadā atņems rīdziniekiem deviņus miljonus latu

"Parakstot 2010. gada domstarpību un vienošanās protokolu, Ministru prezidents Valdis Dobrovskis un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis ir apņēmušies nākamajā gadā atņemt rīdziniekiem deviņus miljonus latu. Šie līdzekļi varēja būt izmantoti sociālās spriedzes mazināšanai galvaspilsētā, pabalstu izmaksām vai sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai," norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Parakstītais 2010. gada domstarpību un vienošanās protokols ir klajā pretrunā ar pašvaldību vajadzībām un galveno uzdevumu - aizstāvēt savu iedzīvotāju intereses, uzskata domes priekšsēdētājs, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

"Tas arī ir kārtējais apliecinājums tam, ka ir jāspriež par turpmāko Pašvaldību savienības darbību un tiesībām runāt visu pašvaldību vārdā," saka N.Ušakovs.

Ja pašvaldības nākošgad no iekasētā iedzīvotāju ienākumu nodokļa saņems tikai 80 % līdzšinējo 83% vietā, Rīgas dome 2010. gada budžetā zaudēs vairāk nekā deviņus miljonus latu no prognozētajiem ieņēmumiem.

Ekonomika

Demogrāfijas rādītāji iezīmē nākotnes pensionāru ainu drūmās krāsās. Jau pēc 25 gadiem, šodienas darbinieks, dodoties pelnītā atpūtā, pensijā saņems tikai trešdaļu no vidējās algas valstī. Atrast naudu, lai izmaksātu pensijas, valstij būs grūti. Taču ar saviem šī brīža lēmumiem valsts grib apsolīt maksāt vēl vairāk. Latvijas Televīzijas raidījums “de facto” ziņo, ka 1% pārnese uz 1. pensiju līmeni četru gadu laikā papildinās speciālo budžetu par 616 miljoniem eiro, bet par atmaksu nākotnē skaidras vīzijas nav.

Svarīgākais