56% iedzīvotāju uzskata, ka pēdējā laika notikumi banku sektorā iedragājuši uzticību kredītiestādēm

Puse (56%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem atzīst, ka pēdējā laika notikumi banku sektorā ir iedragājuši viņu uzticību kredītiestādēm (24% atzīst, ka viņu uzticību banku sektoram pēdējā laika notikumi ir noteikti ietekmējuši, savukārt 32% atzīst, ka pēdējā laika notikumi ir drīzāk ietekmējuši viņu uzticību banku sektoram).

To atklāj tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia pētījums.

Divas piektdaļas (40%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem ir pretējās domās un uzskata, ka pēdējā laika notikumi banku sektorā nav iedragājuši viņu uzticību kredītiestādēm (29% atzīst, ka pēdējā laika notikumi drīzāk nav ietekmējuši viņu uzticību banku sektoram, savukārt 10% uzskata, ka pēdējā laika notikumi noteikti nav ietekmējuši viņu uzticību banku sektoram).

5% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptauju tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūra TNS Latvia veica sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, laikā no 2011.gada 13. līdz 15.decembrim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 750 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

TNS Latvia pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopumam vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Izlases kopa ir veidota balstoties uz gadījuma izlasi, izslēdzot pašpieteikšanos. Interneta pētījumu organizēšanā TNS Latvia stingri ievēro ESOMAR rekomendācijas interneta aptauju izlašu veidošanā un veikšanā.

Svarīgākais