Ventspils brīvostas kravu apgrozījums novembrī par 23% lielāks nekā šajā mēnesī pirms gada

2011.gada novembrī kravu apgrozījums Ventspils brīvostā bija par gandrīz 23% lielāks nekā pagājušā gada novembrī. 2011.gada 11 mēnešos kopā Ventspils brīvostā pārkrauti 26 miljoni tonnu kravas, kas ir par 14% vairāk nekā pagājušajā gadā, informē Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

No šī gada janvāra līdz novembrim Ventspils ostā pārkrauti gandrīz 26 miljoni tonnu, kas ir par 14% vairāk nekā pagājušajā gadā. Lejamkravu apjoms sasniedzis gandrīz 14 miljonus tonnu, kas ir par 7% vairāk nekā pirms gada. Beramkravu kopējais apjoms šogad – gandrīz 10 miljoni tonnu, kas ir par 21% vairāk nekā pērn. Turpina palielināties ģenerālkravu apjoms Ventspils ostā – 11 mēnešos to bija par 27% vairāk nekā pagājušajā gadā, sasniedzot gandrīz divarpus miljonus tonnu.

Visvairāk ostā pārkrauti naftas produkti – vairāk kā 13 miljoni tonnu, kas ir par 10% vairāk nekā pērn. Otrs lielākais kravu apjoms bijis akmeņoglēm – gandrīz 6 miljoni tonnu, kas ir par 75% vairāk nekā pirms gada. Trešais lielākais kravu apgrozījums bijis minerālmēsliem, kuru kopējais apjoms 11 mēnešos tuvojas 3 miljoniem tonnu un tas ir par 12% vairāk nekā pirms gada. Stabili turpina attīstīties prāmju līnijas Ventspils ostā. Ro-Ro kravu apjoms 11 mēnešos palielinājies par 46%, salīdzinot ar pagājušo gadu, sasniedzot gandrīz 2 miljonus tonnu.

Lielākais kravu apjoms Ventspils brīvostā – gandrīz 11 miljoni tonnu 11 mēnešos bijis SIA „Ventspils Nafta termināls”. Uzņēmums arī būtiski kāpinājis kravu apgrozījumu salīdzinājumā ar pagājušo gadu - par 29%. Lielākais kravu pieaugums no Ventspils brīvostas termināļiem bijis SIA „Baltic Coal Terminal” – par 97%. Par 44% kravu apjoms palielinājies SIA „Noord Natie Ventspils Terminals”, kas pamatā nodarbojas ar prāmju līniju apkalpošanu. AS „Kālija parks” apgrozījums palielinājies par nedaudz vairāk kā 12%.

Lai gan darbība atsākusies AS „Ventspils Grain Terminal” un kopā terminālī pārkrauti 206 tūkstoši