Pētījums: iedzīvotāji domā, ka finansiālā situācija stabilizējas un nākotnē raugās optimistiski

Klientu apmierinātības pētījuma, ko veikusi kompānija Compensa Life, rezultāti liecina, ka 27% uzņēmuma klientu savu šī brīža finansiālo situāciju novērtē kā labāku, nekā pirms gada, tomēr tikpat daudzi uzskata, ka tā ir pasliktinājusies.

Aptaujas rezultāti arī parāda, ka 43% respondentu uzskata, ka pēdējā gada laikā situācija faktiski nav mainījusies, ko var vērtēt kā pozitīvu signālu tam, ka finansiālā situācija valstī kopumā stabilizējas.

Kā interesantu pētījuma konstatējumu var minēt faktu, ka gan tie, kas izjutuši uzlabojumus, gan arī tie, kas piedzīvojuši savas finanšu situācijas pasliktināšanos (abos gadījumos – 32%), kā būtiskāko iemeslu attiecīgi norādījuši atalgojuma samazināšanos vai palielināšanos. Tas liecina, ka, neskatoties uz pozitīvajām tendencēm valstī kopumā, atsevišķos ekonomikas sektoros kopējo ienākumu līmenis tomēr krītas.

Attiecībā uz nākotnes prognozēm ir iespējams secināt, ka respondentu ekspektācijas ir salīdzinoši optimistiskas. Ja 34% uzskata, ka situācija nemainīsies, tad 37% pauduši viedokli, ka situācija uzlabosies un tikai 7% uz nākotni raugās negatīvi. Optimismu respondenti skaidro ar gaidāmo atalgojuma pieaugumu vai darba vietas maiņu. Savukārt pesimistiski noskaņotie savas bažas pamato ar iespējamo sadzīves izdevumu pieaugumu, atalgojuma samazināšanos un darba zaudēšanu.

Ekonomika

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais