Investīciju piesaiste jauniem uzņēmējiem

Vēl tikai šodien topošie uzņēmēji var pieteikties dalībai starptautiskā investoru forumā, kurš notiks šā gada 11. novembrī viesnīcā Albert Hotel. Forumā aicināti piedalīties gan topošie uzņēmēji, gan investori no Latvijas, Igaunijas un Skandināvijas valstīm.

Foruma mērķis ir nodrošināt jaunajiem un topošajiem uzņēmējiem iespēju satikt potenciālos investorus, kas palīdzētu realizēt ieceri par savu uzņēmumu, jauna produkta vai pakalpojuma attīstību, un piesaistīt tam nepieciešamo finansējumu. Savukārt, investoriem tā ir iespēja atrast jaunos talantus, kuru idejas, iespējams, varētu veicināt esoša uzņēmuma izaugsmi ar jauna veida produktu vai pakalpojumu ieviešanu.

Forumā aicināti piedalīties topošie uzņēmēji, kuru biznesa ideja jau ieguvusi konkrētus apveidus, kā arī uzņēmēji, kuri jau ir nodibinājuši uzņēmumus (ne agrāk par 2 gadiem), bet pašlaik ir tikai savas ieceres attīstības sākumposmā. Saskaņā ar projekta nosacījumiem, izmantojot izstrādātos atlases kritērijus, tiks atlasīti seši Latvijas pārstāvji, kā arī seši labākie Igaunijas biznesa koncepciju vai plānu autori, kuriem tiks dota iespēja prezentēt sevi potenciālajiem investoriem, ar mērķi ieinteresēt tos investēt prezentētās idejas realizācijā vai pārrunāt citus sadarbības modeļus.

"Jaunajiem uzņēmējiem ir būtiski saprast, ka, krīzes laikā izplatītais mīts par finanšu resursu trūkumu ir aplams. Projekta SIB Net ietvaros organizētais forums ir lieliska iespēja topošajiem uzņēmējiem prezentēt savas idejas un ieceres starptautiskajiem investoriem, kas, iespējams, var izveidoties par veiksmīgas uzņēmējdarbības sākumu. Jāmin, ka šī foruma ietvaros jauniem uzņēmējiem tiks nodrošinātas arī speciālas apmācības, ar mērķi sniegt nepieciešamas zināšanas projektu prezentācijā, lai foruma dalībniekus labāk sagatavotu sarunai ar ārzemju investoriem, atklāja SIB Net koordinatore Liesma Grīnberga.

Šo projektu finansē Igaunijas - Latvijas pārrobežu sadarbības programma 2007.-2013. gadam. Dalība forumā ir bez maksas.

Interesentiem sava dalība forumā jāpiesaka līdz šodienai, 1. novembrim, aizpildot anketu angļu valodā un nosūtot to uz e-pasta adresi: liesma.grinberga@rpr.gov.lv.

Svarīgākais