"Aibe" ieinteresēta sadarboties ar Latvijas Pastu

Latvijas tirgotāju kooperācija "Aibe" atbalsta Latvijas Pasta ieceri reģionos pasta pakalpojumu veikšanai piesaistīt starpniekus un ir ieinteresēta sadarboties, informēja projektu vadītāja Vineta Romāne.

"Ņemot vērā, ka "Aibe" ir viens no lielākajiem mazumtirdzniecības veikalu tīkliem Latvijā pēc tirdzniecības vietu skaita un 80% tīkla veikalu atrodas tieši lauku apvidos visā Latvijā, uzskatu, ka esam ļoti piemērots partneris Latvijas Pastam šīs ieceres īstenošanā," saka "Aibes" izpilddirektors Egidijus Aļeiņikovas. "Mēs esam ieinteresēti sadarboties un pārrunāt iespējamos sadarbības modeļus."

Tirgotāji vairāk nekā 2000 vietās Latvijā ir gatavi pārņemt pasta nodaļu funkcijas, biznesa informācijas portālu "Nozare.lv" informēja Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) prezidents Henriks Danusevičs.

Danusevičs uzsvēra, ka, pasta nodaļu pakalpojumu sniegšanai izmantojot par starpniekiem veikalus, Latvijas Pasts varētu ievērojami samazināt savas izmaksas par šiem pakalpojumiem un gūt papildu ienākumus.

LTA veiktie aprēķini liecina, ka veikalu izmantošana par starpniekiem pasta pakalpojumu sniegšanā ļautu ietaupīt 50 miljonus latu, jo pastā nebūs jāveic iepriekš plānotie ieguldījumi, kā arī samazinātos zaudējumi, toties augtu ienākumi.

Tirgotāji ir gatavi pakalpojumus sniegt par tiem pašiem tarifiem, par kuriem jau pašlaik tiek sniegti pasta pakalpojumi.

Latvijas Pasta valdes sēdē izskatīta iespēja pasta pakalpojumu sniegšanai lauku apvidos piesaistīt starpniekus - veikalus, degvielas uzpildes stacijas, bibliotēkas, valsts vai pašvaldību iestādes.

Ar pastu gatavs sadarboties arī veikalu tīkls "top!" un Latvijas degvielas tirgotājs AS "Virši-A".

Svarīgākais