Pieaug vēlme iegādāties banku atsavinātos īpašumus

Šī gada septembrī negaidīti pieaugusi pircēju aktivitāte iegādājoties savā īpašumā dzīvokļus, tostarp arī tos, kas ir banku atsavināti. Lielākā daļa pircēju dzīvokļa iegādei izmantojuši banku piedāvāto finansējumu.

Septembrī pārdoti vairāki 2-3 istabu dzīvokļi, platībā no 40 m2 līdz 80 m2, par 600 EUR/m2 padomju sērijveidu mājās un 950 – 1 100 EUR/m2 jaunajos projektos, galvenokārt Pārdaugavas un Daugavas labā krasta rajonos, ziņu portālu BNN.LV informē Kivi Real Estate.

Nekustamo īpašumu tirgū jau kādu laiku tiek piedāvāti banku pārņemtie īpašumi, kas ir dažādi gan atrašanās vietas, gan kvalitātes, gan tehniskā stāvokļa ziņā.

Banku atsavinātie dzīvokļi veido salīdzinoši lielu daļu no kopējā dzīvokļa piedāvājuma skaita, bet tik liela interese par atsavināto dzīvokļu iegādi kā septembra mēnesī, iepriekšējos mēnešos netika novērota, uzsver Kivi Real Estate dzīvojamā segmenta vadītājs Kristaps Jankovskis.

Viņš piebilst, ka sākuma piedāvājuma cenas nav bijušas atbilstošas atsavināto īpašumu vērtībai, bet septembrī, samazinoties cenām, pieaugusi arī potenciālo pircēju pirktspēja.

Dzīvokļu īpašnieki, kā arī bankas kļuvušas pretimnākošākas, pazeminot īpašumu pārdošanas summu . Samazinājuma vērtība ir aptuveni 10%-15%, skaidro Jankovskis.