Vairums privātpersonu par patērēto elektroenerģiju norēķinās pēc starta tarifa

Septembrī 91% privātpersonu jeb gandrīz 753 000 klientu norēķinus par patērēto elektroenerģiju turpinās veikt pēc iepriekšējā jeb starta tarifa, liecina AS Latvenergo apkopotā informācija.

Pārējie 9% klientu savu starta tarifa limitu jau ir izsmēluši un viņi turpinās norēķināties pēc pamata tarifa.

Populārākā tarifa T1 gadījumā starta tarifs ir 8,25 santīmi par kilovatstundu (kWh), savukārt pamata tarifs – 10,74 santīmi par kWh.

Latvenergo piebilst, ka vairāk nekā 26 000 Latvenergo klientu izvēlējušies izlīdzinātā maksājuma pakalpojumu, līdz ar to katru mēnesi viņiem maksājums par patērēto elektroenerģiju ir nemainīgs.

Jau ziņots, ka Latvenergo jaunā elektroenerģijas maksājumu aprēķināšanas kārtība stājās spēkā šā gada 1.aprīlī. Sākot uzskaiti no 1.aprīļa, par pirmajām patērētajām 1200 kWh jāmaksā iepriekšējais elektroenerģijas tarifs – 8,25 santīmi par kWh jeb starta tarifs. Savukārt, sākot ar 1201.kWh, jāmaksā 10,74 santīmi par kWh jeb pamata tarifs. Pēc gada uzskaite sāksies no sākuma.

Latvenergo aprēķini pirms jaunās kārtības ieviešanas liecināja, ka gandrīz pusi mājsaimniecību tarifa izmaiņas neskars nemaz, savukārt vēl teju 30% klientu pieaugums būs vidēji vairāk nekā lata apmērā mēnesī.