Četri Ventspils brīvostas termināļi turpina palielināt kravu apgrozījumu

Šī gada pirmajos astoņos mēnešos Ventspils brīvostas kravu apgrozījums kopumā palielinājies par 9%, bet augustā vien kravu apgrozījums bija pat par 39,5% lielāks nekā šajā mēnesī pirms gada. Ventspils ostā šobrīd ar kravu pārkraušanu nodarbojas desmit stividorkompānijas un termināļi, no kuriem četriem šī gada astoņos mēnešos kopā vērojams kravu pieaugums.

SIA „Ventspils Nafta termināls” kravu apgrozījums palielinājies par 26,3%

2011.gada astoņos mēnešos kopā SIA „Ventspils Nafta” terminālī pārkrauti 8,016 miljoni tonnu naftas produktu, kas ir par 1,668 miljoniem tonnu jeb 26,3% vairāk nekā šajā laika posmā pirms gada.

AS „Ventbunkers” kravu apgrozījums samazinājies par 43,3%

No janvāra līdz augustam AS „Ventbunkers” terminālī pārkrauti 1,456 miljoni tonnu naftas produktu, kas ir par 1,112 miljoniem tonnu jeb 43,3% mazāk nekā šajā laika posmā pirms gada. Būtiskākais samazinājums ir tieši mazutam – šogad tā kopējais apjoms bijis 674 tonnas, kas ir par 1,301 miljoniem tonnu jeb 65,9% mazāk nekā pagājušajā gadā.

SIA „Ventamonjaks serviss” kravu apgrozījums samazinājies par 10,6%

SIA „Ventamonjaks serviss” šogad pārkrauti 398 tūkstoši tonnu, kas ir par 47 tūkstošiem tonnu jeb 10,6% mazāk nekā pērn. Samazinājies pārkrautā amonjaka apjoms, bet palielinājies citu šķidro ķīmisko kravu daudzums.

SIA „Ventall Termināls” apgrozījums samazinājies par 5,8%

Šī gada pirmajos astoņos mēnešos SIA „Ventall Termināls”, kas nodarbojas ar naftas produktu pārkraušanu, apgrozījums bija 323 tūkstoši tonnu, kas ir par 20 tūkstošiem tonnu jeb 5,8% mazāk nekā pērn.

AS „Kālija parks” apgrozījums palielinājies par 6,6%

Astoņos mēnešos AS „Kālija parks” kopējais kravu apgrozījums sasniedzis 1,762 miljonus tonnu, kas ir par 109 tūkstošiem tonnu jeb 6,6% vairāk nekā šajā laika posmā pirms gada. Lielākais pieaugums tieši kālijam - par 11%.

AS „Ventspils tirdzniecības osta” apgrozījums samazinājies par 8,2%

Astoņos mēnešos AS „Ventspils tirdzniecības osta” terminālī pārkrauti 2,438 miljoni tonnu, kas ir par 217 tūkstošiem tonnu jeb 8,2% mazāk nekā šajā laika posmā pirms gada. Visvairāk terminālī pārkrautas akmeņogles – 1,340 miljoni tonnu, kas par 194 tūkstoti tonnu pārsniedz pagājušā gada rādītājus.

AS „Ventspils Grain Terminal” apgrozījums samazinājies par 94,6%

2010.gada pirmajos astoņos mēnešos AS „Ventspils Grain Terminal” pārkrāva 553 tūkstošus tonnu labības produktu. Šogad vienīgās kravas terminālī tika pārkrautas martā – 27 tūkstoši tonnu labības – un maijā 3 tūkstoši tonnu rapša. Arī augustā kravu pārkraušana terminālī nav notikusi. Arī pagājušajā gadā AS „Ventspils Grain Terminal” izmantoja tikai pusi no kopējās termināļa jaudas, kas ir 1,5 miljoni tonnu gadā, bet šogad termināļa jauda tiek izmantota tikai par 3%. Jāatzīmē, ka Ventspils brīvostas pārvalde nodrošina terminālim ekskluzīvas tiesības izmantot labu publisko infrastruktūru – piestātni un dzelzceļa atzaru, bet līdz ar apjoma kritumu nesaņem gaidīto atdevi no terminālim nodrošinātās infrastruktūras. Tai pat laikā tuvākajās Baltijas jūras ostās (Rīga, Liepāja, Klaipēda) jau septiņos mēnešos labības produktu kravu apjoms bija trīs līdz pat 11 reizes lielāks.

Kopējais kravu apgrozījums AS „Ventspils Grain Terminal” samazinājies par 94,6% salīdzinot ar šo laika posmu pirms gada.

AS „Baltic Coal Terminal” apgrozījums palielinājies par 106,9%

AS „Baltic Coal Terminal” apgrozījums šogad, salīdzinot ar pagājušā gada pirmajiem astoņiem mēnešiem, pieaudzis par 1,419 miljoniem tonnu jeb 106,9%, sasniedzot 2,746 miljonus tonnu. Uzņēmums nodarbojas ar akmeņogļu pārkraušanu. Jāatzīmē, ka AS „Baltic Coal Terminal” ir slēgta tipa akmeņogļu terminālis, kas nozīmē, ka tā pārkraušanas tehnoloģija ir izveidota tā, lai nekaitētu apkārtējai videi.

SIA „Noord Natie Ventspils Terminals” apgrozījums palielinājies par 45,7%

Turpinās apgrozījuma pieaugums SIA „Noord Natie Ventspils Terminals”, kas pamatā nodarbojas ar prāmju satiksmes apkalpošanu Ventspils ostā. Kopējais kravu apgrozījums terminālī šī gada astoņos mēnešos palielinājies par 45,7%, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pirms gada. Astoņos mēnešos kravu apgrozījums terminālī bija 1,415 miljoni tonnu kravas, kas ir par 444 tūkstošiem tonnu vairāk nekā pērn. Šogad no Ventspils uz Nīneshamni Zviedrijā prāmji kursē piecas reizes nedēļā, Travemindi Vācijā divas reizes nedēļā, bet maršrutā „Lībeka-Ventspils-Sanktpēterburga-Ventspils-Lībeka” – četras reizes nedēļā. Pasažieru skaits prāmju līnijās palielinājies par 181,4%, vieglo auto – par 174%, bet kravu apjoms par 50%. Jau ziņots, ka šī gada sākumā kompānija Scandlines iesaistīja Ventspils-Nīneshamna līnijā jaunu, 2009.gadā būvētu prāmi Scottish Viking, bet kompānija Finnlines septembrī līnijā Lībeka-Ventspils-Sanktpēterburga-Ventspils-Lībeka iesaistīs modernāku lielākas ietilpības prāmi Finnarow.

SIA „Ventplac” apgrozījums samazinājies par 23,2%

SIA „Ventplac” apgrozījums šī gada pirmajos astoņos mēnešos sasniedza 393 tūkstošus tonnu, kas ir par 119 tūkstošiem jeb 23,2% mazāk nekā pirms gada. Terminālis pamatā nodarbojas ar kokmateriālu un šķeldas pārkraušanu.

2011.gada augustā Ventspils ostā pārkrauti 2,364 miljoni tonnu kravas, kas ir par 669 tūkstošiem tonnu jeb 39,5% vairāk nekā šajā mēnesī pirms gada. Kopā pirmajos astoņos mēnešos Ventspils ostā pārkrauti 18,977 miljoni tonnu, kas ir par 1,602 miljonu tonnu jeb 9,2% vairāk nekā pagājušajā gadā.