Latvijas IKP 2008. gada līmenī atgriezīsies pēc sešiem gadiem

Latvijas ekonomikas ministrijas izstrādātā ekonomikas atlabšanas plānā viens no galvenajiem mērķiem ir Latvijai sasniegt ikgadēju 5% IKP pieaugumu periodā no 2013. gada līdz 2015. gadam, atsaucoties uz "BBN", ziņo portāls "db.lv".

Otrs mērķis ir saglabāt mērenu inflāciju un līdz 2015. gadam Latvijas IKP vajadzētu sasniegt 17 miljardus latu. Jāatzīmē, ka 2008. gadā Latvijas IKP bija 17.3 miljardi latu.

Ministru kabinets akceptējis Latvijas ekonomikas ministrija izstrādāto ekonomikas atlabšanas plānu, kas kalpos kā papildinājums Latvijas ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes atjaunošanas plānam. Latvijas Stratēģiskās attīstības plāns 2010.-2013. gadam paredz samazināt bezdarba līmeni valstī zem 8%, kā arī izglītības un zinātnes nozarei jau 2015. gadā novirzīt 1.5% no IKP.

Lai sasniegtu izvirzītos mērķus valdībai vispirms ir jāpalīdz Latvijas uzņēmumiem, lai tie spētu uzlabot konkurētspēju brīvajos tirgus apstākļos.

Ekonomika

Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie un saskaņošanai iesniegtie grozījumi Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā paredz no 2025.gada palielināt visas transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa likmes par 10%.