Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Tirgos 70 % gadījumos konstatē pārkāpumus

Septembrī Valsts ieņēmumu dienests (VID) pašvaldību tirgus kontrolējis 89 reizes un 70% gadījumos konstatējis pārkāpumus, ziņo portāls "db.lv".

Par to informē Zemkopības ministrija. VID, kontrolējot tā dēvēto nakts tirgu, konstatējis pārkāpumus attiecībā uz izcelsmes un pārvietošanas attaisnojuma dokumentiem. Šāda informācija sniegta trešajā Starpinstitūciju koordinācijas grupas sanāksmē nelegālās pārtikas tirdzniecības apkarošanā, kurā tika apspriests paveiktais pašvaldību tirgu kontrolē un uzraudzībā.

PVD pārbaudījis 2193 uzņēmumus, tostarp tirdzniecības – 1073, sabiedriskās ēdināšanas - 1120. Bijušas arī 700 ārpuskārtas pārbaudes. Pārkāpumi bija saistīti ar pārtikas derīguma termiņa neievērošanu un marķējuma neatbilstību. Tādejādi trīs uzņēmumiem tika apturēta darbība. Konstatētas arī neatbilstības pārtikas preču marķējumā un to derīguma termiņa, temperatūras neievērošanā, kā arī paškontroles pasākumu realizēšanā un citi pārkāpumi pārtikas higiēnā.

Savukārt Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD), veicot pārbaudes 18 tirgos visā Latvijā, pārkāpumus nav konstatējis. Kontrolētas ir augu pases un kartupeļi.

Pēc diskusijas sanāksmes dalībnieki vienojās, ka reidi Rīgas un Latvijas pašvaldību tirgos jāturpina, kā arī jāturpina darbs pie normatīvo aktu sakārtošanas.