Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Uzturēšanās atļauju varēs saņemt, nodarbinot 1.5 Latvijas pilsoni

Ja trešo valstu pilsonis Latvijā nodarbinās vismaz 1.5 Latvijas pilsoni, tam būs iespējams saņemt pastāvīgās uzturēšanās atļauju uz 5 gadiem Latvijas Republikā, informē portāls "db.lv".

To paredz Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sagatavotie priekšlikumi grozījumiem Imigrācijas likumā. Db jau vairākkārt rakstīja, ka šis jautājums tika aktualizēts tāpēc, ka tika izteikts viedoklis, ka, iespējams, atvieglojot pastāvīgās uzturēšanās atļaujas saņemšanas kārtību, Latvijā papildu ieplūstu ārvalstu investīcijas un tiktu atdzīvināts nekustamo īpašumu tirgus.

Pašreiz sagatavotie priekšlikumi paredz, ka pastāvīgo uzturēšanās atļauju piešķirs, ja trešo valstu pilsonis Latvijas kapitālsabiedrības pamatkapitālā ieguldīs vismaz 10 tūkst. Ls un nodarbinās vismaz 3 darbiniekus. Turklāt vismaz pusei no šiem 3 darbiniekiem jābūt Latvijas pilsoņiem vai nepilsoņiem, vai ES un EEK pilsoņiem.

Gadā Latvijā samaksāto nodokļu apjoms arī nedrīkst būt mazāks par 5000 Ls. Atļauju varēs saņemt arī iegādājoties nekustamo īpašumu, kura tirgus vērtība ir vismaz 100 tūkst. Ls, vai 50 tūkst. Ls, ja tas atrodas īpaši atbalstāmajā teritorijā. Par iegādāto īpašumu potenciālajam uzturēšanās atļaujas saņēmējam nedrīkstēs būt nodokļu parādi.