Jāņos vilina pircējus ar rekordiem, lukturīšiem un kārtīm

© f64

Kaut arī Līgo svētkos tiek izdzerts tonnām alus un apēsts tonnām siera, ražotāji ar dažādām metodēm cenšas ieinteresēt jāņubērnus, lai svinībām izvēlētos tieši viņu ražojumus. Daži alus darītāji līdz ar pirkumu dāvina lukturīšus, spēļu kārtis, alus glāzes, siera ražotāji produkciju ietērpj Līgo iepakojumos.

Jāņos visiecienītākais dzēriens ir alus, un tam priekšroku dod aptuveni 68 procenti aptaujāto, noskaidrots Latvijas lielākās alus darītavas Aldaris veiktajā aptaujā Aldara Papardes indekss. Turklāt 20 procenti atzinuši, ka Jāņi vispār nav iedomājami bez alus baudīšanas.

«Aptaujas dati rāda, ka cilvēki Latvijā cenšas ievērot Jāņu tradīcijas, un mums ir prieks, ka neatņemama Jāņu tradīciju sastāvdaļa ir alus. Dažas interesantas un jautras tradīcijas gan vairs nav tik populāras kā senākos laikos, piemēram, kaimiņu apdziedāšana, taču ļoti ceru, ka tās reiz atkal kļūs par būtisku Jāņu svinēšanas sastāvdaļu,» teic a/s Aldaris valdes priekšsēdētāja Ināra Šure.

Aldaris uz Jāņiem sarūpējis vairākus patīkamus pārsteigumus līgotājiem. «Tradīcijas ir un paliek nemainīgas – arī šā gada gaišākajā naktī līgotāji lēks pār ugunskuru, rasā muti nomazgās un galdā cels alu, tāpēc arī šogad Aldaris nāk klajā ar Līgo piedāvājumu. Šogad esam izveidojuši dažādus alus pudeļu iepakojumu lielumus – sešpakas, desmitpakas un pat divdesmitčetrpakas, lai katrs līgotājs varētu izvēlēties sev ērtāko. Savukārt Aldara Gaišā desmitpakā jāņabērni atradīs lukturi – lai nenomaldītos papardes zieda meklējumos,» Neatkarīgajai atklāj a/s Aldaris pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Tiem, kas Jāņu vakarā iecerējuši doties uz Ikšķili, lai noskatītos koncertu Latvija līgo, vērts iegādāties Aldara Dūmaku alu, jo tā četrpakā ir 50% atlaide koncerta apmeklējumam. Savukārt Aldara Zelta Premium četrpakā ir iesaiņota glāze alus baudīšanai. Arī Aldara konkurentu – Tērvetes alusdarītavas – Tērvetes alus desmitpakā ieliktas alus glāzes, turklāt veselas piecas.

Dāvanas līgotājiem šogad sarūpējusi arī a/s Cēsu alus. «Uz Līgo svētkiem, kas galvenokārt tiek svinēti brīvdabā un draugu un radu kompānijās, galveno uzsvaru cenšamies likt uz ērtiem un lieliem iepakojumiem. Šogad patērētājiem piedāvājam Cēsu Premium atraktīvā vasaras dizaina iepakojumā – gan astoņpaku, gan lielo 20 pudeļu kasti. Arī vieglais alus Cēsu Light ir nopērkams lielā 20 pudeļu kastē. Un, lai svinības jautrākas, alus Mītava īpašā 10 pudeļu iepakojumā ir pievienota dāvaniņa – Mītavnieku kārtis,» Neatkarīgajai stāsta Cēsu alus sabiedrisko attiecību vadītāja Agita Baltbārde. Autovadītājiem un mazajiem jāņabērniem Līgo laikā Cēsu alū tapis jauns Ulmaņlaiku kvasa produkts – biezāks, tumšāks un tumīgāks dabīgi raudzēts Porterkvass.

Valmiermuižas alus darītavas saimnieks Aigars Ruņģis aicina līgotājus izvēties Valmiermuižas alu ne tikai tirdzniecības vietās, bet pirms Jāņiem iegriezties arī Valmiermuižas alus pārstāvniecībā Rīgā, Briāna ielā 9, jo tieši šeit gaidāmi lielākie pārsteigumi. Piemēram, pērkot kasti jeb 20 pudeles alus – cena vienai pudelei ir samazināta par 20 santīmiem, tātad ietaupījums uz kasti alus – četri lati. «Otra, īpaši svētkiem paredzēta lieta, ir Valmiermuižas alus divu litru stikla pudelē. To labprāt izvēlas kā dāvanu. Trešā labā lieta – drabiņu cepumi,» stāsta A. Ruņģis.

Tā kā Jāņu svinības var izjaukt ne tikai lietus, bet arī knišļi un odi, Rimi hipermārketos tiek piedāvāta īpaša akcija – pērkot viskiju Jameson (0,7 l), dāvanā tiek dots pretodu līdzeklis Odiņš.

Šogad tāpat kā iepriekšējos gados siera ražotāji centušies padarīt savu produkciju līgotājiem vilinošāku – Lazdonas piensaimnieka, Trikātas siera, Cesvaines piena, Rankas piena, Mālpils piensaimnieka gatavotais siers jau tērpies Līgo iepakojumā. Arī Kazdangas siers, Latgales piena Līgo siers un Talsu piensaimnieka Talsu ritulis ticis pie īpaša svētku izskata.

Svarīgākais