Īres tirgū pieprasītākie 2 -3 istabu dzīvokļi Rīgas centrā

Īres tirgū lielākais pieprasījums bijis pēc mēbelētiem 2-3 istabu dzīvokļiem pilsētas centrā, savukārt īres cenas svārstījušās no 350 līdz 500 eiro mēnesī par divistabu dzīvokli un no 450 līdz 600 eiro mēnesī par trīsistabu dzīvokli.

Vispieprasītākais joprojām ir klusais centrs, kur dzīvokļu īres cenas svārstās vidēji no 500 līdz 600 eiro mēnesī par divistabu dzīvokli, no 600 līdz 800 eiro mēnesī par trīsistabu dzīvokli un no 800 līdz 1 200 eiro par četristabu dzīvokli, tam seko aktīvais centrs, kur vidējās īres cenas ir tikai nedaudz zemākas, liecina Ober-Haus dati.

Mikrorajonos no klientu puses ir liela interese par dzīvokļu īri, taču joprojām šajā segmentā trūkst kvalitatīvu, klientu prasībām atbilstošu dzīvokļu. Īres cenas mikrorajonos maijā ir vidēji 130 eiro mēnesī par vienistabas dzīvokļiem, 180 eiro mēnesī par divistabu dzīvokļiem un 220 eiro mēnesī par trīsistabu dzīvokļiem.

Maijā privātmāju sektorā vērojams klusuma periods – sevišķi no pārdevēju puses. Ja parādās jauns objekts, tam pārsvarā tiek noteikta neadekvāta, pārāk augsta cena. Arī pircēju aktivitāte maijā ir stipri samazinājusies.

Vienīgi nemainīga ir interese no ārzemju klientu puses, taču jāatzīst, ka nav objektu, ko šiem pircējiem piedāvāt. Taču atšķirībā no iepriekšējiem mēnešiem, šie klienti ir sākuši izskatīt arī Pierīgā vai Jūrmalā, bet arī pa ceļam uz kūrortpilsētu, piemēram, Pārdaugavā, Babītē un Piņķos.

Maijs nav ieviesis būtiskas izmaiņas zemes gabalu pieprasījumā un piedāvājumā.

Klienti meklē zemes gabalus, kuru cena ir ap 15-20 eiro par vienu kvadrātmetru Rīgas apkārtnē un 30-40 eiro par vienu kvadrātmetru Rīgā. Taču piedāvājumā esošo zemes gabalu cena ir pircēju vēlmēm neatbilstoša.

Svarīgākais