Tikai 13% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Latvijai jāuzņem bēgļi no Āfrikas

Dažas valstis saistībā ar lielo bēgļu pieplūdumu no Āfrikas valstīm lemj par pagaidu kontroles ieviešanu uz robežām, apejot Šengenas līgumu. Tikai 13% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka Latvijai būtu jāuzņem bēgļi no Āfrikas valstīm – 3% uzskata, ka noteikti jāuzņem, savukārt 10% uzskata, ka drīzāk jāuzņem bēgļi.

To atklāj tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia maijā veiktais pētījums, kurā ekonomiski aktīvie iedzīvotāji tika aicināti izteikt savu viedokli, vai Latvijai būtu nepieciešams uzņemt bēgļus.

Savukārt absolūtais vairākums (80%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka Latvijai nevajadzētu uzņemt bēgļus – 36% iedzīvotāju uzskata, ka drīzāk nevajadzētu, bet 44% uzskata, ka Latvijai noteikti nevajadzētu uzņemt bēgļus.

7% aptaujāto nav konkrēta viedokļa par bēgļu uzņemšanu.

Ekonomika

Labklājības ministrija (LM) strādā pie risinājumiem, kas ļautu pārtikas atbalstu un pamata materiālo palīdzību maznodrošinātajiem nodrošināt līdz 2026.gadam, primāri fokusējoties uz sociāli vismazāk aizsargātām iedzīvotāju grupām, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijā (FM).