Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Bičevskis: valsts nespēs atgūt visu "Parex bankā" ieguldīto

Valsts nespēs atgūt visu "Parex bankā" ieguldīto un tā būs samaksa par finanšu krīzi, otrdien intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" teica Latvijas komercbanku asociācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis.

"Tas, ka krīzes pārvarēšana būs daļa no ieguldījuma cenas, tas bija skaidrs diezgan ātri. Mēs vienmēr cerējām, ka ekonomika mums atjaunosies daudz straujāk vai daudz labāk, bet pašreizējais ekonomikas atjaunošanās temps un izaugsme ir tāds, ka daļa finanšu krīzes pārvarēšanas ieguldījumi būs tā maksa," teica Bičevskis.

Jau vēstīts, ka kopumā tieši un netieši valsts "Parex bankas" glābšanā ieguldījusi vairāk nekā miljardu latu.

"Parex banka", kas tobrīd bija otrā lielākā Latvijas banka, 2008.gada rudenī vērsās pēc valdības palīdzības, lai izvairītos no finanšu problēmām, kuras bankai draudēja rasties pasaules finanšu krīzes dēļ. Lai atbalstītu banku, valdība 2008.gada 8.novembrī pieņēma lēmumu kļūt par " Parex bankas" kontrolpaketes īpašnieci, iegūstot 51% bankas akciju. Savukārt 3.decembrī valdība ārkārtas sēdē jau nolēma pārņemt 84,83% "Parex bankas" akciju, papildus jau iepriekš pārņemtajam 51% bankas akciju iegūstot arī bankas līdzšinējiem lielākajiem akcionāriem Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim atlikušos 34% akciju.