Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"Sakret" izveido Baltijas holdingu

Lielākais Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu ražotājs "Sakret" sācis trīs Baltijas uzņēmumu resursu konsolidāciju un izveidojis akciju sabiedrību "Sakret Holdings". Holdinga mītnes zeme ir Latvija, informē mediju attiecību konsultants Ēriks Matulis.

"Esam precizējuši savas prioritātes un no lokālu uzņēmumu veidojuma pārtopam par Baltijas uzņēmumu ar kvalitatīvi un kvantitatīvi lielāku potenciālu. Līdzšinējā darbība, veidot atsevišķus uzņēmumus katrā valsī, ļāvusi iekarot būtiskas tirgus daļas. Taču šodien, kad arvien aktuālāks jautājumus par katra ieguldītā santīma atdevi, esam pieņēmuši lēmumu par konsolidāciju, kuras pirmajā posmā veiksim Baltijas uzņēmumu vadības optimizāciju," saka "Sakret Holdings" padomes loceklis Juris Grīnvalds.

Baltijā strādājošie "Sakret" ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmumi, kas attīsta un pilnveido iegādātās franšīzes licences priekšrocības. "Sakret" zīmolu 1936. gadā ASV radīja būvinženieris Arturs Eivrils (Arthur C. Avril). Tagad tas ir sauso celtniecības materiālu zīmols, ko uz franšīzes līguma pamata ražo vairāk kā 60 rūpnīcas dažādās valstīs.

Pirmais "Sakret" uzņēmums Baltijā tika izveidots Latvijā 2003. gadā, bet pirmā sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu rūpnīca savu darbu Latvijā sāka 2004.gadā. 2007. gada jūlijā savas durvis vēra Latvijas uzņēmējiem piederošā "Sakret" rūpnīca Igaunijā, bet 2008.gada augustā Lietuvā. Pērn "Sakret" saņēma Tirdzniecības un rūpniecības kameras Attīstības balvu kā straujāk augošais Latvijas uzņēmums.