Ropažos sāk būvēt jaunu rūpnīcu

Rūpniecisko un medicīnisko gāzu ražotājs un izplatītājs AGA SIA uzsācis jaunās gāzu ražošanas un uzpildes stacijas celtniecību Ropažu novadā, Zaķumuižas rūpnieciskajā teritorijā. Jaunā ražotne ekspluatācijā tiks nodota nākamā gada pavasarī, un tās izveidošanā investēs 5,8 miljonus latu.

"Šis projekts apvieno labāko praksi un inovācijas, kas radītas AGA kompānijā. Jaunajā ražotnē AGA SIA veiks rūpniecisko, medicīnisko, pārtikas gāzu un to maisījumu ražošanu un uzpildi balonos. Ceram būt arī labs paraugs un uzmundrinājums citiem Latvijas uzņēmumiem, veidot jaunas ražotnes, lai nodrošinātu klientu vajadzības un vēlmes," sacīja AGA valdes loceklis Olavs Ķiecis.

Arī ekonomikas ministrs Artis Kampars gandarīts par jaunas rūpnīcas būvi. "Tas ir piemērs efektīvai un sekmīgai Eiropas Savienības fondu līdzekļu piesaistei augstas pievienotās vērtības investīcijās. Rūpniecība ir viena no svarīgākajām prioritātēm, veidojot ilgtspējīgu un stabilu ekonomikas vidi, un bez jaunu ražotņu izveides vai esošo modernizācijas tas nav iedomājams. Man ir gandarījums gan par to, ka tieši Latvijā ir bāzēts Ziemeļeiropā vadošais rūpniecisko gāzu ražošanas uzņēmums, gan par to, ka tas kā stabils savas tirgus nišas pārstāvis attīstās un rada jaunas darba vietas," norādīja A. Kampars.

AGA SIA ir vadošais rūpniecisko un medicīnisko gāzu ražotājs un izplatītājs Latvijā, kas ietilpst The Linde Group sastāvā. AGA jau 1908. gadā nodibināja pārstāvniecību Latvijā un 1922. gadā atvēra Rīgā acetilēna rūpnīcu. Taču 1940. gadā, mainoties valsts varai, uzņēmums no Latvijas aizgāja. 1992. gadā AGA atgriezās Latvijā, nodibinot AGA SIA.

Svarīgākais