Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Parex atmaksā pēdējo sindicēto kredītu 164 miljonu latu apmērā

Parex banka šodien ir veikusi starptautiskā sindicētā kredīta pēdējo maksājumu 164 miljonu latu apmērā, biznesa ziņu portālu BNN.LV informēja bankā.

Maksājums ir veikts no bankas pašas resursiem, nepiesaistot valsts budžeta līdzekļus. Līdz ar to ir nosargāts valsts budžets un pilnībā nokārtotas Parex bankas prioritārās un būtiskās saistības.

«Ņemot vērā šā brīža sarežģīto fiskālo situāciju valstī un smagos politiskos lēmumus, kas valdībai ir jāpieņem saistībā ar budžeta konsolidāciju, esmu tiešām gandarīts par bankas jaunās komandas panākumiem. Mums ir izdevies pilnībā norēķināties ar sindicētā kredīta aizdevējiem, tādējādi atslogojot valsts budžetu un nodokļu maksātājus no 164 miljonu latu saistībām», uzsver Parex bankas valdes priekšsēdētājs Kristofers Gviljams.

«Nopietni starptautisko finanšu tirgus dalībnieki ar lielu interesi vēroja, vai Parex banka spēs pašas spēkiem izpildīt apjomīgās kredītsaistības, uzskatot šo faktu par nozīmīgu Latvijas valsts ekonomiskās atveseļošanās indikatoru. Līdz ar to sindicētā kredīta atmaksāšana noteiktajā laikā, neizmantojot valsts garantijas, ir izteikti pozitīvs signāls ārvalstu investoriem un reitingu aģentūrām. Tas norāda uz Latvijas valsts ekonomikas pakāpenisku atlabšanu, un apstiprina valdības pieņemto lēmumu un izvēlētās stratēģijas pareizību attiecībā uz banku sektora problēmu risināšanu», norāda bankas vadītājs.

Atbilstoši Parex bankas apstiprinātajam restrukturizācijas plānam, apjomīgo naudas summu banka pamatā ir atguvusi no tās pārvaldībā esošo problemātisko kredītu restrukturizācijas un vērtspapīru pārdošanas. Kredīta atmaksai ir piesaistīti arī visi Parex bankas uzkrātie brīvās naudas resursi, kas ļāva bankai gūt pilnīgu pārliecību par to, ka naudas līdzekļu pietiks gan savlaicīgam norēķinam ar aizdevējiem, gan arī bankas turpmākās saimnieciskās darbības turpināšanai.