EM reaģē uz izplatīto informāciju par LMT un TET: Tā ir nepatiesa, maldinoša un sagrozīta

© Dāvis Ūlands/F64

"Medijos izplatītā ziņa par it kā Ekonomikas ministrijas informatīvā ziņojumā esošu saturu neatbilst patiesībai!" portālam NRA.lv uzsver Ekonomikas ministrija (EM).

Ziņu aģentūra Letas izplatījajā informācijā teikts, ka EM sagatavotais informatīvais ziņojums paredz ieteikumu valstij zaudēt kontroli pār Latvijas mobilo telefonu (LMT) un akcijas kotēt biržā, proti, sadalīt SIA "Tet" un tā telekomunikāciju biznesu pārdod mobilo sakaru kompānijai LMT, kas turpmāk vienādās daļās piederētu Latvijas valstij un Zviedrijas uzņēmumam "Telia Company" ("Telia"), kamēr valsts pilnībā paturētu "Tet" grupas būvkompāniju "Citrus Solutions" un elektroenerģijas tirdzniecības jomu. Nākamais solis būtu vismaz 20% LMT akciju publiskais piedāvājums (IPO) un kotēšana biržā. Vairāk šeit.

"Tā atspoguļo nepatiesu, maldinošu un sagrozītu informāciju, " uzsver EM.. Saistībā ar šo gadījumu EM sola vērsties tiesībsargājošajās iestādēs, kuras tikšot aicinātas izvērtēt šādas klaji nepatiesas informācijas izplatīšanas iemeslus un mērķus.

Ekonomika

Dabasgāzes sadales sistēmas operatora AS "Gaso" ieņēmumi šogad pirmajā pusgadā bija 38,303 miljoni eiro, kas ir par 28% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, savukārt uzņēmuma peļņa pirms nodokļiem pieauga 2,4 reizes - līdz 13,547 miljoniem eiro, liecina kompānijas publiskotais finanšu pārskats.

Svarīgākais