"Swedbank" peļņa šogad – 24 miljoni latu

Šī gada pirmajā ceturksnī Swedbank Latvijā strādāja ar 24 miljonu latu peļņu, salīdzinot ar 48 milj. latu zaudējumiem 2010.gada pirmajā.ceturksnī.

Rezultāts uzlabojies, jo tikusi atbrīvota daļa no iepriekš veiktajiem uzkrājumiem. Tas saistīts ar ekonomikas atgūšanos un kredītņēmēju maksātspējas atjaunošanos, sevišķi uzņēmumu segmentā, informē Swedbank.

Klientu depozītu apjoms šā gada 1.ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada 1.ceturksni, pieaudzis par 8%. Savukārt kopējais neto kredītportfelis šajā periodā, salīdzinājumā ar attiecīgo laika posmu pērn, samazinājās par 16%, turpinoties kredītsaistību mazināšanas tendencei ekonomikā. Swedbank jaunā finansējuma apjoms 1.ceturksnī bija 49 miljoni latu. Sagaidāms, ka nākamajos ceturkšņos no jauna izsniegtā finansējuma portfelis palielināsies, savukārt kopējā kredītportfeļa amortizācijas temps kļūs lēnāks.

Bankas kredītu un depozītu proporcija uzlabojusies, samazinoties līdz 195%.

Problemātisko kredītu bruto apjoms mazinājies jau trešo ceturksni pēc kārtas, pirmā ceturkšņa beigās sasniedzot 831 milj. latu (salīdzinot ar 972 miljoniem latu 2010.gada 31.martā).

Salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, ieņēmumi 2011.gada 1.ceturksnī palielinājās par 10% līdz 32 milj. latu, savukārt izdevumi samazinājās par 13% līdz 14 milj. latu. Izdevumu / ienākumu koeficients 2011.gada 1.ceturksnī bija 45%.

Biznesa ziņu portāls BNN.LV jau vēstīja, ka martā starptautiskais žurnāls Global Finance atzina Swedbank par labāko banku Latvijā un Igaunijā savā ikgadējā Centrālo un Austrumeiropas banku pētījumā.