"airBaltic" uzsāks regulārus lidojumus uz Hurgadu un Šarm eš Šeihu

© Vladislavs Proškins/MN

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" paziņo, ka gaidāmajā ziemas sezonā uzsāks lidojumus trīs jaunos maršrutos no Rīgas uz Insbruku (Austrija), Hurgadu un Šarm eš Šeihu (Ēģipte), papildinot esošo lidojumu sarakstu.

Lidojumi uz Insbruku ir jaunums "airBaltic" maršrutu tīklā no Rīgas, un tie tiks veikti reizi nedēļā svētdienās, sākot no 22.decembra. Insbruka atrodas unikālā vietā netālu no tādiem slaveniem slēpošanas kūrortiem kā Santona, Išgla un Štubaja, kas piesaista ziemas sporta entuziastus un piedāvā plašas ceļošanas iespējas. Šis būs jau trešais airBaltic galamērķis Austrijā papildus Vīnei un Zalcburgai.

Lidojumus uz Hurgadu un Šarm eš Šeihu čarter lidojumu vietā tagad lidsabiedrība nodrošinās kā regulārus lidojumus divas reizes nedēļā. Pasažieri varēs iegādāties biļetes uz šiem galamērķiem tieši pie lidsabiedrības, izvēloties lidojumu Biznesa vai Ekonomiskajā klasē. Turklāt "TezTour" un "airBaltic" turpinās sadarbības lidojumos uz abām Ēģiptes pilsētām, piedāvājot ceļotājiem iespēju iepazīt Ēģiptes plašās pludmales, bagāto vēsturisko mantojumu, pasaules klases niršanas vietas un unikālos vietējos tirgus.

"airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: "Turpinot izvērtēt tirgus tendences un pasažieru pieprasījumu, airBaltic ir apņēmusies paplašināt savu tīklu un uzlabot savienojamību. Esam apzinājuši iespēju paplašināt mūsu ziemas sezonas maršrutu tīklu, tam pievienojot jau trešo maršrutu uz Austriju, kas atrodas netālu no labākajiem slēpošanas kūrortiem, tādējādi nodrošinot ērtu piekļuvi ziemas sporta veidu un aktivitāšu cienītājiem. Turklāt mēs sāksim veikt regulārus lidojumus uz atpūtas galamērķiem Ēģiptē, piedāvājot klientiem iespēju baudīt siltos laikapstākļus, aukstajos ziemas mēnešos."

""airBaltic" joprojām ir vadošā lidsabiedrība reģionā, un, paplašinot savu tīklu ar jauniem maršrutiem ziemas sezonā, mēs vēlamies nostiprināt savas pozīcijas un ambīcijas attīstīties, uzlabojot savienojamību starp Baltiju un pārējo pasauli," piebilda Gauss.

Gaidāmajā ziemas sezonā lidsabiedrība plāno uzsākt lidojumus kopumā sešos jaunos maršrutos no Baltijas valstīm - četros no Rīgas, vienā no Tallinas un vienā no Viļņas. Viens no šiem galamērķiem ir Madeira, kas ar Rīgu tiks savienota ar diviem lidojumiem nedēļā. Madeira ir unikāls galamērķis, kas piedāvā īpašu atpūtas pieredzi, pateicoties tās krāšņajām ainavām un satriecošajai dabai.

Ekonomika

Latvijas pārvades sistēmas operators AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) līdz 2034.gadam elektroenerģijas pārvades sistēmas attīstībā plāno ieguldīt 444,85 miljonus eiro, tostarp 82,12 miljonus eiro līdzfinansēs Eiropas Savienības (ES) fondi, aģentūru LETA informēja AST pārstāvji.