Pļavnieks pērn "Latvijas dzelzceļā" nopelnījis 130 139 eiro

© Depositphotos

Bijušais VAS "Latvijas dzelzceļa" (LDz) valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks, kurš 2023.gada pirmajā pusē pildīja LDz valdes locekļa un pagaidu valdes priekšsēdētāja pienākumus, bet gada otrajā pusē - valdes priekšsēdētāja pienākumus, pērn atalgojumā LDz saņēmis 130 139 eiro, liecina viņa iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Pļavnieks pagājušajā gadā procentos no "SEB banka" saņēmis 9,92 eiro, bet 987 eiro no Rīgas Tehniskās universitātes.

Pļavniekam 2023.gada beigās skaidrā naudā bija uzkrāti 6500 eiro, bet bezskaidras naudas uzkrājumi veidoja kopumā 8161 eiro.

Bijušajam LDz valdes priekšsēdētājam pagājušā gada beigās piederēja nekustamais īpašums Vērgales pagastā, kā arī viņš nomāja dzīvokli Rīgā.

Savukārt parādsaistības, kuru apmērs pārsniedz 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas, kā arī aizdevumus, kuru summa pārsniedz 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas, Pļavnieks deklarācijā nav uzrādījis.

LETA jau ziņoja, ka Pļavnieks LDz valdes locekļa amatā iecelts no 2021.gada jūlija. Savukārt 2023.gada februārī viņu iecēla pagaidu valdes priekšsēdētāja amatā, bet jūlijā - valdes priekšsēdētāja amatā.

Šogad jūnijā LDz valdes priekšsēdētāja amatā uz laiku līdz atlases konkursa rezultātu paziņošanai iecelts AS "Pasažieru vilciens" padomes priekšsēdētājs Artis Grinbergs, bet Pļavnieku pazemināja amatā, ieceļot viņu valdes locekļa amatā.