Valdis Dombrovskis dod mājienu, ka Latvijā nāksies celt nodokļus

© Dmitrijs Suļžics/MN

Eiropas semestra ietvaros Eiropas Komisija (EK) izvērtē Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu fiskālo un makroekonomisko situāciju.

Lai gan attiecībā uz Latviju EK nav konstatējusi pārmērīgu budžeta deficītu un makroekonomisko nesabalansētību, tomēr EK ir norādijusi uz vairākām jomām, kurās gaida izmaiņas. Viena no tām ir nodokļu joma.

"Eiropas Komisija nediktē Latvijai - tieši kādi nodokļi būtu jāceļ, bet tie varētu būt kapitāla un nekustamā īpašuma nodokļi. Darbaspēka nodokļi Latvijā tāpat jau ir ļoti augsti. Vai tas risināms ar PVN likmes celšanu - tas ir Latvijas pašās ziņā," LTV raidījumā "Dienas Ziņas" sacīja Eiropas Komisijas izpildviceprezidents Valdis Dombrovskis (JV).

Par EK secinājumiem vairāk var uzzināt šeit.

Ekonomika

Aktīvam dzīvesveidam un veselīgu paradumu veicināšanai, kā arī slimību profilaksei ir ļoti liela loma ne tikai sloga mazināšanai uz veselības aprūpes budžetu, bet arī ekonomiska ietekme uz sabiedrības kopējo labklājību, tiekoties ar Latvijas Olimpiskās komitejas prezidentu Raimondu Lazdiņu, norādīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Svarīgākais