"CVMarket.lv": Darba devēju piedāvātā vidējā bruto alga šā gada piecos mēnešos pieaugusi par 11%

© Depositphotos

Vidējā bruto alga, ko darba devēji piedāvāja 2024.gada piecos mēnešos, pieaugusi par 11%, salīdzinot ar 2023.gada attiecīgo periodu, liecina darba portālu "CVMarket.lv" jaunākā statistika.

Būtiskākais atalgojuma piedāvājuma pieaugums bija vērojams darba sludinājumos, kuru mērķauditorija ir vidējā līmeņa vadītāji un vecākie speciālisti - par 14% vairāk nekā 2023.gada pirmajos piecos mēnešos.

Speciālistiem un kvalificētiem strādniekiem algu piedāvājumi palielinājušies par 11%, savukārt apkalpošanas un mazumtirdzniecības personālam paredzētie algu piedāvājumi palielinājās salīdzinoši nedaudz, pieaugot tikai par 3%.

"CVMarket.lv" biznesa attīstības vadītājs Kristaps Kolosovs norāda, ka piecos mēnešos vidējais algas piedāvājums vecākajiem speciālistiem sasniedza 2807 eiro.

Savukārt vidējā līmeņa speciālistiem un biroja darbiniekiem algas piedāvājums vidēji bija līdz 1914 eiro, bet kvalificētiem strādniekiem un profesionāliem darbiniekiem - 1984 eiro. Apkalpošanas un mazumtirdzniecības personālam algas piedāvājums bija 1483 eiro.

Starp visām darba nozarēm visstraujāk atalgojuma piedāvājums palielinājies informācijas tehnoloģiju (IT) sektorā, pieaugot par 21% salīdzinājumā ar 2023.gadu, sasniedzot 3630 eiro.

Atalgojuma piedāvājums pieaudzis par 20% arī rūpniecības un ražošanas vakancēm. Vidējo algu piedāvājuma pieaugums par 18% novērojams arī mežsaimniecības un lauksaimniecības nozares darbos.

Ekonomika

Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) regulāri veic patēriņa preču cenu salīdzinājumu valsts lielāko pārtikas veikalos kopš 90.gadu vidus. Vidējās cenas aprēķina atbilstoši mazumtirdzniecības uzņēmumu cenu zīmēs norādītām, nerēķinot akciju cenas.

Svarīgākais