Pēc EP vēlēšanām, iespējams, paziņos par atsevišķu nodokļu palielinājumu

© Romāns Kokšarovs/F64

"Virkne izmaiņu varētu būt no 1. janvāra. Mēs ļoti ceram, ka, pirms vēl sākas budžeta pieņemšanas process, tas tiek pieņemts. Protams, kā jau es teicu, šis nosaka darbības nākamajos četros gados. Tā ka daļa izmaiņu var notikt arī vēlāk," LTV raidījumā "Panorāma" skaidroja finanšu ministrs Arvils Ašeradens.

Politiķiem būs jāmēģina panākt līdzsvars starp dažādām vajadzībām, tāpēc, iespējams, varētu būt dažu nodokļu kāpums, bet dažu - samazinājums. Ceturtdienas vakarā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Šodienas jautājums" Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa pieļāva, ka par nodokļu palielinājumu, ja tas tiek plānots, sabiedrība, visticamāk, uzzinās pēc Eiroparlamenta vēlēšanām.

Eiroparlamenta vēlēšanas šogad notiks no 6. līdz 9. jūnijam.

Ekonomika

Bijušais VAS "Latvijas dzelzceļa" (LDz) valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks, kurš 2023.gada pirmajā pusē pildīja LDz valdes locekļa un pagaidu valdes priekšsēdētāja pienākumus, bet gada otrajā pusē - valdes priekšsēdētāja pienākumus, pērn atalgojumā LDz saņēmis 130 139 eiro, liecina viņa iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Svarīgākais