Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"Šis ir stulbākais, kas pēdējā laikā bijis". Tauta sašutusi par lidostas takšu vaučeru sistēmu

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Ziņa, ka tagad ir iespēja iegādāties vaučerus braucienam ar taksometru no lidostas uz pilsētas centru un Pārdaugavu, sacēla vētru sociālajos tīklos. Vaučera cena - 33,50 eiro - daudzos izraisīja sašutumu.

San: "Mēs no lidostas pirms mēneša ar Bolt taxi līdz Ogrei par 32 eiro aizbraucām. Bet te līdz centram dārgāk".

Mārīte "Ak kungs, tā taču šausmīga cena. Pat naktī no lidostas līdz Carnikava bija 35 eiro".

Taisnības kalps: "Nopietni?? 33,50 eiro par 7 km līdz Vecrīgai?"

Andis: "Pēc 15gadu darba beidzot šāds izcils rezultāts… no Romas lidostas 33 km 50min. brauciens ar taxi līdz centram noteikts fiksēts maksājums - 50€".

Jana: "Tas taču ir tik neadvekvāti dārgi!!! Vai pieskaitīta papīra cena, vai sistemas cena?"

Jānis: "Padārgi. Pirms pāris gadiem mūs naktī no Lidostas uz Katoļu ielu atveda par EUR 25".
Meža stazds: 'Kapēc nevienam nerodas jautājums par tiem 0,50 eiro. Manuprāt, tie sniedz atbildi par visu Latvijas pārvaldi."
Snow: Kāpēc ne 70 eiro? Vai 83 eiro? Ko tāda pieticība?".
Gunārs: "Tā vietā, lai panāktu, ka ceļotājus par godīgu samaksu aizved uz Rīgu viņi ar vaučeri legalizēja krāpšanu".
Zaiga: "Pēdējais brauciens uz lidostu gan ar taxi no Brasas izmaksāja 10.40 eur. Nekad nepirktu tik dārgu vaučeri par tik īsu braucienu. Ja nu vienīgi tajā taxī ir servētas arī pusdienas ar atspirdzinājumiem."
Kārlis: "Perfekts piemērs, kā elementāru lietu sačakarēt jau saknē. Tam ir kādi īpaši kursi?! Nu šie vaučeri ir gandrīz jau šo "takšu" cenā, plus nesedz Rīgas teritoriju.... "

Antons stāsta par pieredzi Bankogā: "Man vislabāk patika Bangkokas lidostas variants: pēc iziešanas sagaidītāju zālē aizej pie taksometru dispečera, nosauc vajadzīgo adresi, viņš tūlīt sarēķina braukšanas maksu, saņem naudiņu un izsniedz maršruta karti un pie lidostas stāvoša taksometra numuru logā un tev vairāk ne par ko nav jādomā līdz aizbraukšanai uz norādīto adresi".

Citi Facebook lietotāji, ka ir taču alternatīva - autobuss.

Edgars:"Normāla cena, priekš kuri nevar atrast autobusu".

Portāls NRA jau rakstīja, ka vaučeru darbības zona aptver lielāko daļu Rīgas viesnīcu, prognozējot, ka lielākais šī pakalpojuma lietotāju apjoms varētu būt ārvalstu viesi, piemēram, tūristi vai darījumu braucienu pasažieri, kuriem taksometra pakalpojumu no lidostas savlaicīgi iegādātos uzņemošā puse. Vaučeru darbības zonas karti lūdzam skatīt pielikumā. Orientējoši tā ietver teritoriju starp Krišjāņa Valdemāra, Skanstes, Lāčplēša un Valmieras ielu līdz Tallinas ielai Rīgas centrā, kā arī teritoriju no Kārļa Ulmaņa gatves līdz Kurzemes prospektam Pārdaugavā.

Vairāk šeit.