JL pārliecināta par visas koalīcijas atbalstu NĪN ieviešanai

Premjera pārstāvētā partija ''Jaunais laiks'' (JL) ir pārliecināta, ka nekustamā īpašuma nodoklis (NĪN) tiks ieviests un to atbalstīs visas koalīcijas partijas.

''NĪN ieviešana ir simbols tam, vai mēs pildām solījumus un šajā gadījumā tos, ko devām starptautiskajiem aizdevējiem,'' sacīja JL priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Arī saskaņā ar kuluāru informāciju vairs nav pretestības NĪN ieviešanai. Tautas partija (TP), kura līdz šim bija paziņojusi, ka neatbalstīs nodokli, šonedēļ paziņoja, ka to varētu atbalstīt gadījumā, ja tas izšķirs Latvijas tālāko likteni, bet, pēc neoficiālas informācijas, arī Valsts prezidentam partijas pārstāvji sacījuši, ka nodokļa ieviešanu tomēr atbalstīs.

Pēc neoficiālas informācijas, TP, kura pirms tam bija pret nodokļu ieviešanu, tagad gaida Eiropas komisāra Hoakina Almunjas vizīti Latvijā, lai būtu skaidrība par summu, par kādu būs jāsamazina nākamā gada valsts budžets, un arī, visticamāk, tad oficiāli paziņotu, ka nodoklis tomēr būs jāievieš.

Arī Zaļo un zemnieku savienība, kura sākotnēji solīja atbalstu nodoklim, bet vēlāk Saeimas plenārsēdē balsoja pret, varētu atbalstīt nodokli, jo līdz šim partija negribēja būt vienīgā bez premjera partijas, kas atbalsta nodokļa ieviešanu.

Saeima nenodeva izskatīšanai komisijām grozījumus NĪN likumā, kas paredzēja pazeminātas likmes piemērošanu visām dzīvokļu un individuālo dzīvojamo māju platībām 0,2% apmērā no kadastrālās vērtības.