Ar izstādi cer modināt Baltijas ekonomiku

Pirmā starptautiskā izstāde Ražots Baltijā 2011 apvienos aptuveni 250 Lietuvas, Igaunijas un Latvijas ražotāju, kuri no piektdienas līdz svētdienai Skonto hallē rādīs savus sasniegumus.

Pretēji valdības optimistiskajām prognozēm par krīzes dziļākā punkta pārvarēšanu, SIA Kelle Expo valdes loceklis Erlens Kelle uzskata, ka pagaidām vēl Baltijas ražotāji no krīzes nav atkopušies un varbūt tikai pēc pāris gadiem piepildīsies par izstādes moto izvēlētie vārdi Atmostas Baltija. "Salīdzinot ar pagājušo gadu, uzņēmumu finansiālā situācija ir pasliktinājusies. Par to liecina mūsu aptaujas, aicinot ražotājus piedalīties šajā izstādē. Lielākoties saņēmām atbildes, ka uzņēmumiem trūkst naudas, lai piedalītos izstādē; ka ražotājus interesē tikai eksports, jo Latvijā iedzīvotāju zemās maksātspējas dēļ tirgus ir par mazu, lai attīstītos, un tamlīdzīgi. Tomēr vairāk nekā 250 uzņēmumu ir saskatījuši Baltijas tirgus perspektīvu un piedalīsies izstādē," sacīja E. Kelle. To vidū Piena un maizes nams Daugava, Pure food, Valmiermuižas alus, strausu ferma Indrāni, Industriālo kaņepju audzētāju asociācija, kura kaņepju audzēšanā, pārstrādāšanā un pārdošanā saskata vienu no krīzes pārvarēšanas iespējām. Lietuvieši iepazīstinās ar saviem labākajiem piena, gaļas un alus ražotājiem.

Lietuvas ārstniecisko augu tēju ražotāja Acorus Caalaamus līdzīpašnieks Vitauts Latvis stāstīja, ka gan Latvijas, gan Igaunijas pircēji pazīst viņu produkciju, tāpēc šoreiz uz Rīgu tiks atvesta visjaunākā produkcija.

Atšķirībā no citām izstādēm Ražots Baltijā 2011 piedalīsies arī skolēnu mācību firmas no Madonas, Rīgas, Cēsīm, Garozas un Gulbenes, kurām piedalīšanos šajā izstādē SIA Kelle Expo dāvina bez maksas. Jaunākie izstādes dalībnieki – Garozas Gidi.com – ir tikai 11 gadu veci, taču, iespējams, no jaunajiem censoņiem šo to varēs pamācīties arī pieredzējušas firmas.

Latvijas fanu organizācija šajā izstādē izvietos arī savu telti, kurā varēs vaigā sastapt Latvijā populārus sportistus. Savukārt bērni varēs bez maksas draiskoties Annels atrakciju laukumā un vizināties ar elektromobili.

Svarīgākais