Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Gauss komentē plānus par “airBaltic” kotēšanu biržā

© Ekrānšāviņš

Valdība janvārī plāno lemt par valsts un pašvaldību uzņēmumu kotēšanu biržā. Viens no pirmajiem uzņēmumiem, kura akcijas varētu iegādāties jebkur iedzīvotājs, ir Latvijas nacionālā lidsabiedrība “airBaltic”.

TV24 raidījumā "Ziņu TOP" aviokompānijas "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norāda, ka primārais mērķis uzņēmuma kotēšanai biržai ir valsts līdzekļu atgūšana - naudu, ko valsts ieguldīja uzņēmumā krīzes laikā. Uz jautājumu, kāpēc tagad tiek lemts par “airBaltic” akciju kotēšanu biržā, vai uzņēmumam nepieciešams papildus kapitāls attīstībai vai nauda saistību nokārtošanai, M. Gauss norāda, ka primārais mērķis ir naudas atgriešana valstij. Latvija ieguldīja līdzekļus uzņēmumā Covid-19 krīzes laikā, lai "airBaltic" spētu pastāvēt.

“Protams, mēs vēlamies no kapitāla tirgus piesaistīt papildus līdzekļus arī tālākai attīstībai. Esam pasūtījuši vēl vairāk nekā 20 lidaparātus un tuvākajos gados mēs saņemsim vēl vairāk nekā 50 lidaparātus. Valsts ir lēmusi, ka līdzekļus nepieciešams piesaistīt no starptautiskajiem vai vietējiem investoriem, tādēļ šis sākotnējais piedāvājums biržā tiek gatavots un apspriests,” saka "airBaltic" izpilddirektors.

Interviju ar Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" izpilddirektoru Martinu Gausu skaties piektdien, 12. janvārī, TV24 raidījumā "Ziņu TOP" pl. 16:30!